Frelsesarmeen deler ut julegaver til barn og enslige: – Favoritten er hjemmestrikkede lester

Frelsesarmeen deler ut julegaver for fullt, og både barn og enslige har vært innom for å finne noe de trenger.
nyheter

Frelsesarmeen har stått ute med julegryta si i tre uker for å samle inn penger slik at de kan kjøpe gaver til småbarnsfamilier og enslige som trenger det. Løytnant og korpsleder Ida Amelie Mayes synes det er viktig at de som ikke har så mye kan få litt ekstra før jul.

– Det kan være dyrt for enslige hvis de har en enslig husholdning. Det kan også være belastende å sitte alene på julaften, uten noen julegaver, sier hun.

Får velge selv i «Gaveriet»

Alle som kommer innom får sokker i tillegg til at de kan velge én annen ting. På bordene rundt i det de kaller «Gaveriet», ligger det konfekt, ullundertøy, leker og hjemmestrikkede lester og votter.


Her ordner de gaver og julemat til rundt 100 barnefamilier som sliter økonomisk

Ikke alle barnefamiliene får endene til å møtes. Kirkens Bymisjon og Coop sørger for at rundt 100 barnefamilier får mat og gaver til jul.


– Den store favoritten er hjemmestrikkede lester. Jeg vil tørre å påstå at det meste er strikket av Tromsøs bestemødre, men vi har også fått noe etter en innsamlingsaksjon i ukebladet Familien, som har fått tilsendt selvstrikkede lester og sendt dem videre til oss, forteller Mayes.

I år har Frelsesarmeen fått til sammen 200 par lester. 100 lester til barn og 100 til voksne.


Kjøpefesten i jula fortsetter – Jekta håper å bikke to milliarder i omsetning

Jekta øker omsetningen, og økt aktivitet skaper mer julehandel også i sentrum.


– Vi er sikre på at alt blir borte, så vi skulle gjerne hatt mer, mener hun.

Tromsødugnaden

Etter det Mayes kaller «tromsødugnaden», der tromsøværinger hjelper til med midler og strikking, har hun kjøpt konfekt for 16.000 kroner, ull til 30.000 kroner og leker til ca. 30.000 kroner for de midlene de har samlet inn.

– Hvis ikke tromsøfolk hadde bidratt, så hadde jeg ikke hatt mulighet til å gjøre dette. Vi er helt avhengig av den gode hjelpen, og vi får virkelig god hjelp, smiler hun.


Frelsesarmeens julehjelp: Her fyller Ida opp handlevogner med gaver til 200 barn

– Alle skal få noe nytt til jul, sier Ida Mayes, korpsleder i Frelsesarmeen Tromsø.


Hun sier at de tar gjerne imot gaver som andre vil gi, men påpeker at det må være noe som er nytt.

– Mange av dem som får hjelp av oss kjøper gjerne brukt ellers, så derfor er det viktig for oss å gi de noe helt spesielt når det er jul.

Marita Kristine Sandmo har vært frivillig i Frelsesarmeen i et og et halvt år. Hun synes det er viktig å bidra til samfunnet.
– Det er så godt å se hvor glad de som får gaver blir, og å vite at de setter pris på det. Jeg synes det er koselig å se at de finner noe de trenger, sier hun.