Bjørn (26) samlet inn 45.000 og kjøpte spill til barna på UNN: – Veldig stolt

Sparebanken kastet seg deretter på lasset og matchet summen.

SAMLET INN: Bjørn Giswold (26) samlet inn 45.000 kroner til barne- og ungdomsklinikken på UNN gjennom spillstreamingeventet «Small Heroes».   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Fredag formiddag frydet Bjørn Giswold (26) barne- og ungdomsklinikken på UNN med en gledelig nyhet.

– Jeg har bestilt ni spillkonsoller av typen Nintendo Switch som kommer til avdelingen etter nyttår, sa Giswold til applaus fra sykepleierne og barnepasientene.

MÅLLØS KLINIKKSJEF: Klinikksjef Elin Gullhav (i bakgrunnen med hvit uniform) var målløs da Bjørn Giswold (venstre) fortalte at han hadde bestilt ni spillkonsoller til barneavdelingen på UNN.   Foto: Håkon Steinmo

Pengene er fra donasjoner under spillstreamingeventet «Small Heroes», som ble arrangert av Giswold i november. I samarbeid med Oxzyn Media, klarte han å samle inn 45.000 kroner til barneavdelingen.

– Innsamlingen gikk over alle forventninger. Jeg er veldig stolt over alle som hjalp, sier Giswold til iTromsø.


«Gamere» arrangerte innsamlingsaksjon for barneavdelinga

Bjørn klarte ikke holde tårene tilbake da donasjonene bikket 45.000 kroner

Profesjonelle «gamere» samlet søndag ettermiddag inn over 45.000 kroner til UNN.


Stort hjerte for barneavdelingen

SANG OG GIKK RUNDT JULETREET: Nyhetene om spillkonsollene ble sluppet under julefesten på barneavdelingen. Etterpå gikk Bjørn Giswold rundt juletreet og sang sammen med de ansatte og barna på avdelingen.   Foto: Håkon Steinmo

Motivasjonen for å hjelpe går langt tilbake i tid.

– Da jeg var åtte år gammel, fikk jeg muligheten til å muntre opp en gutt som på barneavdelingen. Vi tilbrakte en hel dag sammen, hvor vi blant annet spilte tv-spill. I ettertid fikk jeg høre av bestemoren min at han ble mye bedre, forteller Giswold.

Denne gutten var inspirasjonen bak spillstreamingeventet som ledet til donasjonssummen, og klinikksjef Elin Gullhav er målløs.

– Det er helt fantastisk. Jeg blir nærmest målløs av det store hjertet hans. Spillkonsoller er midt i blinken, og vi blir å ha dem på hele klinikken, sier Gullhav.


Kulturkjendiser holdt konsert gjennom sykehusvinduet til Edmund (4)

Kåre Olsen dro med seg tre kjente venner til UNN for å muntre opp pasienter på barneavdelinga med spill og sang. I tillegg overraktes en pengegave på 4000 kroner.


Sparebanken matchet Giswold

MATCHET: Banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge kastet seg på lasset og matchet pengesummen til Bjørn Giswold. På bildet tar banksjefen hånden over skuldrene til klinikksjef Elin Gullhav på barne- og ungdomsklinikken til UNN.  Foto: Håkon Steinmo

Banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge opplyser at de vil matche donasjonssummen.

– Bjørn henvendte seg til oss, og vi ble med og svarte med samme sum. Midlene kommer fra samfunnsløftet, og meningen med det er at pengene skal brukes på nyttige formål. For oss er det tipp topp å være med, men ingenting av dette hadde skjedd uten Bjørn. Han må få æren, sier banksjefen til iTromsø.