Fullt kjør hos Søstrene Ingebrigtsen: – Det er hektisk i juletiden

Det er ikke få kunder innom Søstrene Ingebrigtsen lille julaften. Tromsøfolket strømmer til for å hente ferskvarer til jul.
nyheter

Inne i den lille ferskvarebutikken i sentrum står kundene i kø, og for daglig leder Liv Ingebrigtsen er det hektisk.

– Nå er det siste innspurt, og vi fyller på i disken hele tiden. Det er ingen tvil om at det er disse dagene før julaften at vi har mest å gjøre, forteller hun.

Nå rett før jul går det mest av pålegg, ribbe, pølser og annet kjøtt.


Glemt å handle inn alt du trenger til jula? Her er åpningstidene til byens dagligvarebutikker

Vi har laget oversikt over hvem som har åpent når i jul og romjula 2019.


Vil selge ferskmat

Ingebrigtsen påpeker at det er viktig for bedriften at de alltid kan tilby de ferskeste varene til kundene.

– Hos oss skal det fylles på hele tiden, og være et godt tilbud av fersk mat og pålegg, sier hun.

Hun forteller om en kunde som var innom for å rose jobben de gjør.

– Jeg hadde en kunde innom i dag som takket oss så mye for god service. Hun var rørt og jeg ble litt rørt jeg også. Det er så viktig for oss at kundene blir godt tatt vare på, forteller hun.


Den store mat- og utelivsguiden for årets jul og romjul

Hvor kan man spise eller bestille mat fra når svoren ikke ble som forventa? Hvor kan man slukke sine sorger over ønskelister som ikke ble oppfylt? Vi har samlet åpningstidene til byens ute- og spisesteder for jula 2019 her.


Åpent på julaften

I juletiden har ferskvarebutikken utvidet åpningstidene slik at flere skal få mulighet til å komme innom. Ingebrigtsen forteller at kundene tilpasser seg og at hun ikke har merket noe forskjell på kundemassen i de ulike åpningstidene.

Også på selve julaften holder Søstrene Ingebrigtsen åpent en kort periode på formiddagen, men da bruker det å være flest kunder som spør om råd og hjelp.

– Oftest er det slik på julaften at kundene kommer innom for å spørre om hjelp, så da stiller vi opp med service, sier hun.

En av kundene, Trond Arne Kongsli, var innom for å hente de siste varene før juleselskap stelles i stand. Han har selv to døtre som har jobbet hos Søstrene Ingebrigtsen tidligere og synes det er viktig å støtte lokale bedrifter.

– Jeg har fått en handleliste med salater som vi skal ha, og litt pålegg. Det er det siste som skjer nå. Vi skal ha selskap i kveld, sier han.