Slik blir juleværet:

Tørr og varm julaften i vente. Nyttårsaften kan bli motsatt

Julaften kan man forvente 2–3 grader, men vi slipper nedbør.

stille jul: Juledagene og starten av romjula vil preges av en rolig og forholdsvis stille værtype i Tromsø. Over helgen og mot nyttårsaften er det mer usikkert.   Foto: Arkivfoto: Ronald Johansen

nyheter

Det sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Vervarsling for Nord-Norge mandag formiddag.

– Sent mandag kveld og natt til julaften kan det komme litt regn helt ute på kysten, men det er snakk om noen smådråper i form av sludd og snø. På julaften vil det bli skya oppholdsvær med lite vind og et par plussgrader i Tromsø, sier Noer.


Dette kan du finne på i juleferien

Lurer du på hva du og familien skal finne på i jula? Få oversikt over hva som er åpent og når her!


Fint vær

Det går nå mot lysere tider. Søndag 22. desember var vintersolverv, og dagene blir lengre.

– 1. og 2. juledag vil det fortsatt være lite vind, tørt, men bli noe kjøligere. Skydekket kan klarne noe opp, og det blir ganske fint vær med klar himmel innimellom og noen minusgrader. Det blir ingen brå væroverganger, men en rolig værtype fram mot helgen.


Glemt å handle inn alt du trenger til jula? Her er åpningstidene til byens dagligvarebutikker

Vi har laget oversikt over hvem som har åpent når i jul og romjula 2019.


Stabil skredfare

For dem som får nye ski de ønsker å teste i jula; Snøskredvarselet for Tromsø har stabilt ligger på faregrad 2 (moderat fare) den siste tiden, og det er ingenting som tilsier at det vil endre seg før tidligst i helga.

– Lite vind og gunstig temperatur gjør at ferske fokksnøflak stabiliseres relativt raskt og det vil trolig kreves større belastning for å påvirke disse. Vær fortsatt oppmerksom på at noen steder kan fokksnøflakene ligge over et svakt lag av små kantkorn. Dette virker mest utbredt i nordvest-nord-vendte heng, heter de i skredfarevurderingen på Varsom.no.


Den store mat- og utelivsguiden for årets jul og romjul

Hvor kan man spise eller bestille mat fra når svoren ikke ble som forventa? Hvor kan man slukke sine sorger over ønskelister som ikke ble oppfylt? Vi har samlet åpningstidene til byens ute- og spisesteder for jula 2019 her.


Urolig inn mot nyttår

Til helgen og inn mot nyttårsaften ser ikke like lovende ut på de tidlige prognosene, selv om dette ennå er relativt usikkert.

– Prognosene indikerer en god del vind og en mer urolig værtype fra helga av og inn mot nyttår, sier Noer.