Jubler for økt antall elbiler

I desember utgjorde elbiler 43 prosent av nybilsalget i Norge.

ELBIL: Generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu, mener elbilsalget bør opp på 60 prosent av nybilmarkedet i 2020.  Foto: Norsk elbilforening/Aksel Jermstad

nyheter

I 2019 passerte 250 000 elbiler på norske veier, ifølge en pressemelding fra Norsk elbilforening fredag.

Elbil-modellen Tesla 3 ble den mest solgte nybilen i Norge, mens Nissan LEAF passerte hele 60.000 solgte totalt i landet.

Per 15. desember lå elbilandelen i nybilsalget for hele landet på 43 prosent. På drøye fem år skal denne andelen øke til 100 prosent for å nå Stortingets mål om kun salg av nullutslippsbiler i 2025, ifølge Norsk elbilforening.

– Nå er det viktig at politikerne fortsetter å styre stødig i elbilpolitikken. Fortsatt skal veldig mange overbevises om at elbil er det smarteste valget. Da må folk være trygge på at vil lønne seg å velge utslippsfritt, og at de kan lade enkelt og effektivt både hjemme og på farten, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Årets elbilsalg har totalt sett vokst mye siden i fjor, med en oppgang på 33,7 prosent så langt i år.

– I 2020 bør elbilsalget passere 60 prosent markedsandeler for å være i rute mot 2025, uttaler Bu.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken vil det komme mellom 20 og 30 nye elbilmodeller på det norske markedet i 2020, fra blant andre Volkswagen, Volvo, Peugeot, Skoda og Tesla.