Små og store samlet seg til juletrefest på Veitasenteret

Det var ingenting å si på julestemningen da Spiseriet kafé på Veita arrangerte juletrefest for tredje år på rad.
nyheter

Lørdag ettermiddag inviterte Veita kjøpesenter barn og voksne til å ta en pause fra julegavebytting for å gå «rundt om en enebærbusk» på juletrefesten i kafeen Spiseriet på senterets Plan Tre.

I kafeen ble det servert både gløgg og julegrøt, og festens program ble ledet av kulturformidler Stina Fagertun. Til tross for uværet var kafeen fylt med barn, foreldre og besteforeldre som hadde tatt turen for en siste romjulsfest før nyttår.


Slik feirer turistene Tromsø-jul: – Håper virkelig vi finner noe som er åpent

Da julefreden senket seg 1. juledag, ble sentrum tømt for folk. Det ga turistene mye boltreplass og mange stengte dører.


Barna fikk høre julefortellinger fremført av Fagertun, gå rundt juletreet sammen med foreldre som var spreke nok til å slenge seg med og etter en stund dukket også selveste nissen opp. Fagertun forteller at de har hatt fått hjelp fra flere til å organisere nissevisitter alle tre årene, til barnas store glede.

– Nissen har vært på besøk hver gang, og vi har hatt nisser fra diverse nisseslekter og -familie i området.


Har hengt opp tusenvis av stjerner på norske sykehus

Over 13.000 personer har bidratt til Kreftforeningens julestjerneaksjon.


Ivaretar juletradisjoner

Fagertun har ledet festen alle tre årene med historiefortelling og allsang. I år hadde hun også med seg kollega Anita Barth-Jørgensen på piano. De har arrangert julefester sammen i mange år, og synes det er flott at Veita tar initiativ til å bevare de gamle juletradisjonene.

ARRANGØRER: I år var det første gang Stina Fagertun (til venstre) kunne si at hun i tradisjon tro ledet Veitas juletrefest. Med seg denne gangen hadde hun Anita Barth-Jørgensen som spilte piano. 

– Det er fint at et kjøpesenter kan skape denne gode stemningen, og ivareta tradisjoner som dette. Særlig når det er sjeldnere at vi ser bedrifter eller andre som arrangerer juletrefester. Tradisjonen med julebukk har jo for eksempel også tapt seg, til fordel for halloween, kommenterer Barth-Jørgensen.


Inviterte til julefest på bymisjonen

Tirsdag ettermiddag var de ansatte ved Kirkens Bymisjon i full sving med å forberede til årets julefeiring.


– Skapt en liten oase

Fagertun og Barth-Jørgensen roser Veitas satsing på å utforme seg som et samlingssted, og bemerker at det i stor grad er barnefamilier som tiltrekkes av konseptet.

PÅ PIANO: Anita Barth-Jørgensen bisto med pianotoner til festens allsang. 

– Stadig flere ser ut til å få opp øynene for konseptet til Veita som en møteplass for barnefamilier, der det er høyt under taket, og de kan komme og kose seg uten at kostnadene blir for store, påpeker Fagertun.

– De har fått til å lage en lun atmosfære, til tross for å være et kjøpesenter. Her har de skapt en liten oase, tilføyer Barth-Jørgensen.