Derfor var fjellfyrverkeriet forsinket

Mange la kanskje merke til at det tok litt lengre tid før fjellfyrverkeriet startet i år.

Fjellfyrverkeriet 

nyheter

Selv om det hadde vært nokså dårlig vær tidligere på dagen, ble det i år likevel fjellfyrverkeri. Da klokken tikket til midnatt skiftet tallene i fjellveggen fra 2019 til 2020 og ventet også mange at det omfattende fyrverkeriet fra fjellheisen skulle starte.

Man måtte da smøre seg med litt ekstra tålmodighet, ettersom det tok fem minutter før fyrverkeriet startet.


Normalt travel natt på legevakta. - Ingen fyrverkerirelaterte skader

Hverken på UNN eller legevakta kom det inn pasienter med fyrverkerirelaterte skader.


- Hva var årsaken til det?
- Vi har kjøpt et nytt avfyringssystem og ble litt plaget med det, på grunn av en batterifeil. Vi var i gang med årstallet, så folk skjønte nok at det kom og det tok knappe fem minutter før det startet. Det kan vi stå for, sier Erlend Halstensen, pyroteknikker i fjellfyrverkeriet.

Erlend Halstensen i fjellfyrverkeriet.   Foto: Tom Benjaminsen

- Noen synes til og med det var greit å få se seg ferdig på det andre fyrverkeriet før vi startet, legger han til.

Se bilder fra årets fjellfyrverkeri

Fotograf Daniel Lilleeng befant seg på fjellheisen nyttårsaften.


Ellers gikk oppskytingen greit, ifølge Halstensen.

- Været var ikke verdens beste på den dagen, men vi fikk en god følelse da været lette før vi skulle skyte opp fyrverkeriet. Ellers gikk det veldig bra og det nye systemet fungerer godt, det problemet med batteriet var en relativt liten sak som laget en liten forstyrrelse, sier Halstensen.