SKUP-prisvinner går fra Dagens Næringsliv til iTromsø

Avisa iTromsø styrker stallen denne våren, og henter blant annet Dagens Næringslivs mangeårige korrespondent i Nord-Norge, Rune Ytreberg.

Katharina Mortensen, Jan Harald Thomassen og Rune Ytreberg.  

nyheter

Ytreberg er tidligere SKUP-prisvinner og har stått for det meste av næringslivsdekningen DN har hatt fra landsdelen de siste fem årene. Ytreberg var før dette ansatt i NRK Troms, og senere Brennpunkt-redaksjonen i mange år. Det var her han lagde dokumentaren «Rovfiskerne» sammen med Svein Bæren, som vant SKUP-prisen i 2005.

Rune Ytreberg 

– Det er utrolig spennende med slike signeringer, og det åpner for helt nye muligheter. Rune har levert fabelaktig bra hele karrieren, så vi er spente på hva han kan få til i iTromsø. Jeg spår at han blir en «gamechanger» for oss, sier sjefredaktør Stig Jakobsen.

Jan Harald Tomassen 

I tillegg til Ytreberg, henter iTromsø Jan Harald Tomassen fra NRK Finnmark. Han har bakgrunn fra Folkebladet, Fremover, NRK Troms og Nordlys, samt har jobbet flere år i Forsvaret som presseoffiser.

Jørn Myreng  Foto: Privat

Som ytterligere forsterkninger ansettes Jørn Myreng og Katharina Mortensen. Myreng har også tidligere jobbet i iTromsø, og var før dette i Nordlys. Katharina Mortensen kommer fra SOL.no, og var tidligere ansatt i Medier24.

Katharina Mortensen  Foto: privat

– Vi er lettet og svært fornøyd med at vi har fått inn så solide erstatninger. Når noen slutter, er man alltid usikre på hvem som kommer inn, men her tror jeg vi har truffet særdeles bra, sier klubbleder i iTromsø, Christer Pedersen.

Preben Olsen  Foto: Ronald Johansen

For øvrig vil deskredaktør i avisa, Preben Olsen, ta over hovedansvaret for krim.