Luftambulansekrisen:

Beholder Bell-helikopter på Kirkenes inntil videre

For å sikre luftambulanseberedskapet forlenger regjeringer stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter på Kirkenes inntil 15. april.

UTVIDET BEREDSKAP: Forsvarets Bell-helikopter vil forbli stasjonert på Kirkenes fram til 15. april.   Foto: Audun Braastad/ NTB scanpix

nyheter

Det melder regjeringen i en pressemelding.


Luftambulansekrisen:

UNN om tiltakene: – Det er bra at helseministeren erkjenner alvoret

Ledelsen ved Akuttmedisinsk klinikk på UNN påpeker at det likevel er viktig å få på plass langsiktige løsninger.


- Flyambulanseoperatøren Babcock har hatt utfordringer med å etablere sikker flyambulanseberedskap i Nord-Norge. Plasseringen av Forsvarets helikopter i Kirkenes har derfor vært viktig for å styrke denne beredskapen, spesielt for å sikre liv og helse i Øst-Finnmark. Sykdomsutbruddet i romjulen på Babcocks baser i Alta og Kirkenes viste med tydelighet hvor viktig dette helikopteret er. Jeg har gitt oppdrag til helseregionene om å finne en løsning for snarest å utplassere et ambulansehelikopter på midlertidig basis i Kirkenes gjennom vinteren. Inntil det skjer vil Forsvarets helikopter være plassert i Finnmark. Helse Nord skal også vurdere behovet for et permanent ambulansehelikopter i Kirkenes, sier helseminister Bent Høie ifølge pressmeldingen.


Høie om luftambulanse-problemene: – Jobbes på spreng for å komme tilbake til en normal situasjon

Onsdag ettermiddag møtte helseministeren UNN-ledelsen for å få et innblikk i hvordan situasjonen rundt ambulanseflyene påvirker den daglige driften på sykehuset.


Dette skjer etter anmodning fra Helse Nord ifølge pressemeldingen.


Babcock-ledelsen snakker ut om beredskapen, krisen og omdømmetapet: – Det er ikke alt som kommer fram som er riktig, og ulike aktører har ulike agendaer

Babcock jobber på spreng for å få alle flyene sine på vingene – og håper på sikt å kunne vinne nordlendingers tillit.


– Hensynet til liv og helse veier så tungt at stasjoneringen forlenges inntil 15. april, sier settestatsråd for forsvarsministeren, Monica Mæland ifølge pressmeldingen.