Tromsø kan få integreringspris

Tromsø er en av seks norske kommuner som er nominert til Bosettings- og integreringsprisen 2020.

Tromsø kommune er nominert til Bosettings- og integreringsprisen 2020.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Bosettings- og integreringsprisen er en pris som deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) til kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere.

Libe Rieber-Mohn er direktør i IMDi.  Foto: Beate Willumsen

Tromsø er nominert sammen med Asker, Gjøvik, Randaberg, Sunndal og Voss.

– Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi, i en pressemelding.


Avviser forslag om integreringsbarometer

Tromsø kommune er ikke tjent med å innføre et såkalt integreringsbarometer, mener administrasjonen.


Publikum kan stemme på sin favoritt på IMDi sine nettsider fra mars av, og så vil direktoratet kåre en vinner blant de tre finalistene med flest stemmer. Prisen deles ut på en integreringskonferanse i mai.

– Vellykket integrering er viktig for å bevare velferdsstaten og bevare den høye graden av tillit i samfunnet vårt. Det er derfor en gjev pris som henger høyt blant kommunene, sier Rieber-Mohn.


Per-Willy (Frp) ut mot Ikeas julekolleksjon «Vinterfest»: – Fremstår som en politisk korrekthet

I et Facebook-innlegg langer Frp-politiker Per-Willy Amundsen ut mot Ikea på grunn av deres produktnavn «Vinterfest». «Svensk politisk korrekthet kjenner ingen grenser, den bør snarest få offisiell status som parodi på seg selv», skriver han.


Kommunene blir før nominasjonen vurdert på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet. De nominerte kommunene har bosatt flyktninger i tråd med behovet og anmodningen fra staten, og har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet, heter det i pressemeldingen.

Prisen ble delt ut første gang i 2008, og tidligere vinnere er Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad, Trondheim og Bærum.


Debatt:

Nord-Norge går så det suser, men noen vil likevel ikke bo der

De kommunene som opplever stor fraflytting, bør snarest mulig kartlegge hvorfor det er så stor forskjell på å være født der og det å flytte inn der, mener Kari Kjønaas Kjos (Frp)