Arg Vedum vil stille Erna til veggs: – Vi krever at regjeringen tar ansvar for økte fergepriser

Stiller konkrete krav til regjeringen angående fergeprisene i landet.

Under Stortingets spørretime klokken 10.00 onsdag skal Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stille statsministeren til veggs om fergeprisene.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

nyheter

Under Stortingets spørretime klokken 10.00 onsdag, vil Senterpartiets partileder Trygve Slagsvold Vedum stille statsminister Erna Solberg til veggs om fergeprisene.

Det melder Senterpartiet i en pressemelding onsdag morgen.

Vedum planlegger å stille regjeringen til ansvar for at billettprisene på fergene har økt dramatisk den siste tiden. Han vil kreve at staten tar ansvar.


Kystopprør mot høye fergepriser

45 ordførere fra hele landet har skrevet under på et opprop der de ber staten om å innføre makspriser på fergereiser. Men samferdselsministeren er uenig


I pressemeldingen står det at Senterpartiet allerede før jul foreslo å bevilge 350 millioner kroner for å sikre lavere billettpriser:

«Dette forslaget ble umiddelbart nedstemt av Høyre og Frp», heter det i pressemeldingen fra Senterpartiet.

I forrige uke leverte Senterpartiet et forslag til Stortinget for å få ned fergeprisene. Her ble det presentert tre krav fra Senterpartiet, ifølge pressemeldingen:

1. Kriteriene for finansieringen av båt- og fergedrift må endres slik at prisene synker.

2. Regjeringen bes allerede ved fremleggelsen av revidert budsjett for 2020 om å legge fram forslag til en finansieringsordning som innebærer at staten fullt ut tar merkostnaden ved klimaomstilling av fylkenes hurtigbåt- og fergetrafikk.

3. Det kreves en utredning om innføring av nasjonal maksimalpris for båt- og fergebilletter hvor staten fullt ut kompenserer fylkene inntektstap ved innføring av en slik ordning.

NTB meldte i forrige i uke at 45 ordførere fra hele landet har skrevet under et opprop hvor de ber staten innføre makspriser på fergene, etter at blant annet Nordland fylkeskommune økte prisene med mellom 20 og 40 prosent. Fylkeskommunen har senere gått tilbake på prisøkningen.