Nå har skytebaneutvalget bestemt seg

Skytebaneutvalget mener en ny skytebane bør etableres på Langmoen på Breivikeidet.

NY SKYTEBANE: Leder av skytebaneutvalget, Benjamin Arvola Notkevich (SV) opplyser at utvalget har bestemt seg i skytebanesaken. De vil gå for Breivikeidet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I juni 2019 la administrasjonen i Tromsø kommune opp til at man skulle bygge ut skytebanen i Kjoselvdalen. Ap, SV og Rødt gikk imot forslaget og satte i stedet ned et skytebaneutvalg som skulle utrede flere alternativer. Nå har utvalget enstemmig gått inn for å legge banen til Langmoen på Breivikeidet.


Skytebaneutvalgets leder har bestemt seg, men vil ikke røpe hvor han vil ha den nye skytebanen

– Jeg har bestemt meg, men det er ikke sikkert de andre i utvalget er enige med meg, sier utvalgsleder Benjamin Arvola Notkevich (SV), som leverer sin anbefaling 15. januar.


– Det beste området

Skytebaneutvalget skulle egentlig ha levert sin anbefaling innen utgangen av 2019, men arbeidet ble litt forsinka. I mellomtiden fikk saken en ny vending da Forsvarsbygg satte frist til 15. januar for kommunen å melde sin interesse for å kjøpe en eiendom i Kjoselvdalen som kan brukes til skytebane. Formannskapet vedtok tirsdag i forrige uke å gå inn for å kjøpe eiendommen for 165.000 kroner, men ville vente på skytebaneutvalgets anbefaling før de bestemmer seg for hva den skal brukes til.

– Vi har vurdert det slik at inn mot Midt-Troms er det beste området for en ny skytebane, da mesteparten av skytemiljøet er i Midt-Troms. Det er jo et poeng at man skal ha kontakt med miljøet, samt Forsvaret og Heimevernet, som også skal bruke banen, sier utvalgsleder Benjamin Arvola Notkevich til iTromsø.

Han legger til at området allerede har en del støyende aktivitet.

– For oss var det viktig å finne det beste området, hvor en skytebane ville føre til minst mulig konflikter. I området ligger det allerede en småflybane, det er motorcross og det er hundekjøring. Det er et annet støynivå der, sier Notkevich.


Politikerne vil kjøpe skytebanen fra Forsvarsbygg, men ikke forplikte seg til å selge den videre til skytterlaget

Formannskapet vil melde sin interesse for å kjøpe eiendommen i Kjoselvdalen, men vil vente på anbefalingen fra skytebaneutvalget før de bestemmer hvem som skal få kjøpe den.


Ber om symbolsk sum

Det tenkte området på Langmoen eies av Sparebanken Nord-Norge. Ifølge utvalgslederen vil kommunen kun måtte ut med en symbolsk sum for eiendommen, dersom kommunestyret går inn for forslaget.

– Vår innstilling er at kommunestyret ber administrasjonen sette i gang en prosess for å regulere området med tanke på et sentralt skytebaneanlegg.

Dersom kommunestyret ikke vil følge den innstillingen, ber utvalget politikerne gå for en desentralisert løsning.

– Da får Pistolklubben fortsette i Mellomvegen og Skytterlaget i Kjoselvdalen, så får vi finne et mindre område til Jeger og fiskerforbundet, hvor de kan avholde jegerprøven, forteller Notkevich.