Flere tatt i vegvesenets tungbilkontroll denne uken

Statens vegvesen har denne uken holdt en rekke tungtransport-kontroller

KONTROLL: Roger Furumo i Statens vegvesen er blant de som har vært ute og kontrollert tungbiler denne uken. Her avbildet under en tungbilkontroll ved finskegrensa i fjor.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I alt er 40 tungbiler kontrollert, melder Statens vegvesen selv på Twitter.

Kontrollene har vært fra E8 i Tromsdalen til Lullesletta i Skibotn og på E6 i Nordkjosbotn. Fredag har vegvesenet holdt kontroller på Kvaløya og Ringvassøya, forteller Roger Furumo i Statens vegvesen til iTromsø.

Vegvesenet oppsummerer at det er gitt ut to kontrollsedler for mindre tekniske mangler. Et gebyr for manglende bombrikke på 8.000 kroner, flere dokumentgebyr, samt tre stykk kjettinggebyr på 1.500 kroner.

En fører fikk hengeren avskiltet på grunn av trafikkfarlig stand, en annen ble anmeldt for brudd på kjøre og hviletid, mens en tredje fikk advarsel for manglende lastesikring.

På Ringvassøya og Kvaløya i dag ble seks tunge kjøretøy og 10 lette kontrollert. Der fikk en fører 1.500 kroner i gebyr for manglende kjetting, og en annen 500 kroner i dokumentgebyr. En sjåfør fikk kontrollseddel for tekniske mangler, og en annen fikk gebyr på 8.000 kroner for manglende bombrikke.