Dette er årets TIFF-prisvinnere

Den gjeveste TIFF-prisen - Aurora-statuetten - gikk i år til Ukraina og filmen Atlantis.

AURORA: Den gjeveste prisen som deles ut på TIFF - Aurora-prisen - gikk i år til den ukrainske filmen Atlantis av regissør Valentyn Vasyanovych. 

nyheter

Det ble klart under prisutdelingene under TIFFs offisielle avslutningsseremoni på Fokus lørdag kveld.

Atlantis er regissert av Valentyn Vasyanovych, og er en fremtidsdystopi om Ukraina etter en storkrig med Russland.

FIPRESCI: Den internasjonale kritikerorganisasjonen Fipresci delte ut årets pris på TIFF til Lillian, regissert av østerrikske Andreas Horvath. 

Fipresci-prisen - som deles ut av den internasjonale paraplyorganisasjonen for filmkritikere og filmjournalister - gikk til østerrikeren Andreas Horvaths film Lillian.

DON QUIXOTE: Den internasjonale filklubb-organisasjonen FICC deler ut Don Quixote-prisen, og årets vinner på TIFF var filmen Collective fra Romania/Luxemburg. 

Don Quixote-prisen deles ut av den internasjonale organisasjonen for filklubber Ficc - og den gikk i år til den rumenske filmeren Alexander Nanau for filmen Collective.

TROMSØPALMEN: Den svenske filmen Top 3 vant Tromsøpalmen - premien som deles ut til vinneren av konkurranseprogrammet i Film fra Nord. 

Tromsø-palmen - som deles ut til filmer som deltar i programmet Film fra Nord - gikk til den svenske filmen Topp 3.

Spesialprisen Faith in film award - som deles ut av blant andre Tromsø kirkeakademi - gikk til den kinesiske filmen Balloon.

Den norske Fredsfilmprisen gikk til Rubaiyat Hossain fra Banglandesh for hans film Made in Bangladesh.

PARASITT: Sørkoreanske Parasitt vant publikumsprisen på årets TIFF. 

Filmen som ble best likt av publikum på årets TIFF - og som derfor vant Publikumsprisen - var den sørkoreanske skrudde thrillerkomedien Parasitt.