Fakkeltog i protest mot stenging av Kvaløysletta sykehjem

Med brennende fakler og folkerop hadde en stor mengde kvaløyværinger samlet seg i protest mot den planlagte stengingen av Kvaløysletta sykehjem.

PROTESTERTE MOT STENGING AV KVALØYSLETTA SYKEHJEM: I forbindelse med lørdagens pressekonferanse om stengingen av Kvaløysletta sykehjem hadde en større folkemasse samlet seg i protest. Aksjonen var organisert av facebook gruppen «Nei til nedleggelse av Kvaløysletta sykehjem». Foto: Tor Andre Markussen 

nyheter

Klokka 14 lørdag hadde de styrende politikerne i kommunen tatt turen ut til Kvaløysletta sykehjem for å møte pressen, de ansatte og pårørende til beboerne på sykehjemmet.


Stilte ikke til intervju om Kvaløysletta:

Mens ledelsen på sykehjemmet fortviler, nektet styrende politikere å stille til intervju

Politisk ledelse i kommunen trakk seg fredag fra intervjuavtaler om fremtiden til Kvaløysletta sykehjem. Nå varsler de pressekonferanse lørdag.


Politikerne møtte imidlertid ikke opp alene - en større folkemasse hadde nemlig samlet seg i protest utenfor sykehjemmet.

– DE KAN IKKE GJØRE SLIKT UTEN EN PLAN: Initiativtakeren bak facebook gruppen «Nei til nedleggelse av Kvaløysletta sykehjem» forteller at politikerne ikke kan gjøre slikt uten en plan. Hun er lei av dette, og mener at politikerne må få opp øynene. Foto: Tor Andre Markussen 

– Jeg er lei. Nå må folk begynne å åpne øynene. Politikerne kan ikke bare gjøre slikt uten en plan, forteller initiativtakeren bak Facebook siden «Nei til nedleggelse av Kvaløysletta sykehjem» Elida Marie Andersen.


Pårørende aksepterer ikke stenging av Kvaløysletta sykehjem, og retter skarp kritikk: – Et overgrep

Pårørende stiller seg fullstendig uforstående til planer om å stenge Kvaløysletta sykehjem, og mener beboerne vil bli utsatt for enorme påkjenninger.


Sykehjemmet er planlagt midlertidig stengt mens det renoveres.

– Vi må prioritere helse

Mens ordfører Gunnar Wilhelmsen satt inne på kontoret til enhetslederen, sto de protesterende på utsiden og ropte «ikke legg ned sykehjemmet».

INFORMERTE: Utvalgsleder Gunhild Johansen, ordfører Gunnar Wilhelmsen og avdelingsdirektør Margrethe Kristiansen møtte pressen, ansatte og pårørende på Kvaløysletta sykehjem.  Foto: Håkon Steinmo

– For meg er dette mye større enn bare Kvaløysletta sykehjem. Det handler om helse- og omsorg. Nå må politikerne begynne å prioritere helse, sier Andersen i klar tale.

Kortsiktig plan

Aksjonen er organisert av Facebook gruppen «Nei til nedleggelse av Kvaløysletta sykehjem». Allerede er det 7.646 medlemmer i gruppen, og blant de oppmøtte var Bendik Hugstmyr Woie (Rødt).


Må spare 140 millioner kroner – vil stenge Kvaløysletta sykehjem

Mens pengene renner ut i døgnbøter til UNN, foreslår kommuneadministrasjonen nå å stenge Kvaløysletta sykehjem fra sommeren av.


– Jeg mener dette forslaget om stenging av sykehjemmet ikke er effektivt, men en kortsiktig plan, forteller Woie til iTromsø.


Kritikken haglet mot Tromsø kommune under pressekonferansen

Politikere og administrasjon ble møtt med hånlatter og sterk kritikk da de skulle informere om stengingen av Kvaløysletta sykehjem.