Kollisjon mellom buss og bil ved flyplassen

En bussjåfør ble påkjørt.

Taxien kjørte inn i en lyktestolpe som gikk ned i fallet. Bussjåføren som gikk ut for å hjelpe ble påkjørt av en lastebil.  Foto: Ronald Johansen

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Troms politidistrikt fikk klokka 07.18 mandag morgen melding om en trafikkulykke på Kvaløyvegen ved flyplassen, like sør for rundkjøringen ved fiskehjellen.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Rune Nilsen, sier det i grunn har vært to ulykker.

– Den første ulykken skjedde i forbindelse med et feltskifte i rundkjøringen hvor både en rutebuss og taxi befant seg. Taxien kom i en slik situasjon at sjåføren ikke hadde noe annet valg enn å kjøre inn i en lyktestolpe. Bussjåføren stanset og gikk ut for å se hvordan det hadde gått, og ble da påkjørt av en lastebil, sier Nilsen.

Det skal ikke ha vært direkte kontakt mellom bussen og drosjen i forkant av ulykken ifølge politiet, tross den første meldingen om at det var snakk om en kollisjon mellom de to.

Bussjåfør behandles på UNN

Lastebilen og taxien på bildet var begge involvert i ulykken. Rutebussen som også være involvert ble kjørt bort.  Foto: Ronald Johansen

UNN bekrefter at de har fått inn en mann til behandling etter ulykken, men skadeomfanget er så langt ukjent. Mannen jobber som bussjåfør for Tide.

– Vi holder på å nøste opp hva som har skjedd nå. En av våre bussjåfører har blitt påkjørt, og slik vi har oppfattet situasjonen har bussen kommet til ulykkesstedet etter den første ulykken og sjåføren vår ble påkjørt da han gikk ut for å hjelpe til. Vi har fått signaler som tyder på at bussen vår ikke var involvert i den opprinnelige ulykken, sier Jon Karsten Frantzen, regionsjef Midt-Norge hos Tide.

– Vi har hentet bussen og skal sette inn en annen buss på ruta, men vår første prioritert nå er oppfølging av sjåføren og vi har sendt folk til sykehuset som skal følge ham opp.

Mannen, som er i slutten av 50-årene, er moderat skadet etter ulykken. Det bekrefter Per-Christian Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN, like over klokka 09.00 til iTromsø.

Beslagla to førerkort

Politiet har opprettet etterforskning på saken, og har besluttet å beslaglegge førerkortet til både bussjåføren som nå behandles på UNN og lastebilsjåføren.

– Saken etterforskes videre, men føret er så langt ikke nevnt som en mulig faktor, sier Nilsen i Troms politidistrikt.


Kan komme opptil 20 mm regn mandag

Meteorologene advarer også mot potensielt vanskelige kjøreforhold.


Saktegående trafikk

Trafikken skal flyte sakte forbi ulykkesstedet ifølge politiet, men per klokka 08.20 skal bilberging være på vei til stedet.