NRK skal lage to Super-serier i Tromsø – nå er de på utkikk etter unge talenter

I år skal NRK spille inn den 6. sesongen av «Planetpatruljen» i Tromsø. De skal også filme et helt nytt konsept i Ishavsbyen.

PÅ JOBB: Fotograf Erlend Oppegård filmer skuespillerne Milla (foran), Charlotte og Jonas Delerud under innspilling av «Planetpatruljen».  Foto: NRK

nyheter

Ifølge en pressemelding er rikskringkasteren på utkikk etter to barn i alderen syv til ni år som bor i Tromsø, og som har lyst til å bli med i den sjette sesongen av NRK Super-serien «Planetpatruljen». Serien, som 13 unge Tromsø-skuespillere har spilt i tidligere, handler om en vennegjeng som tar vare på jorden.

– Du trenger ikke skuespillererfaring, men det er en fordel om du liker å opptre. Og at du er tålmodig, for å jobbe med TV-produksjon kan av og til være en tålmodighetsprøve, sier prosjektleder Mari Bjørnsdatter Knudsen.

Sist NRK søkte etter nye skuespillere til «Planetpatruljen» kom det inn rundt 300 søknader, og av disse ble 120 kalt inn til audition. Også denne gangen blir 120 stykker kalt inn til audition hos NRK i Tromsø.


Programsjefen i NRK Nord-Norge stolt over «Kald Krig»:

– Beste jeg har sett på flere år

Søndag gikk den siste episoden av NRK-serien «Kald Krig» på lufta.


Ny «gjør det selv»-serie

I tillegg til «Planetpatruljen», jobber NRK med et nytt seriekonsept i Tromsø.

– Dette konseptet er så nytt at det enda ikke har fått en tittel, men arbeidstittelen er «Gjør det selv». Her skal en voksen programleder gjennom 50 programmer gi barn i alderen fem-åtte år tips til ting de kan lage - eller gjøre selv. Hovedmålet er at seerne skal bli inspirert til å prøve det samme som programlederen, og dermed oppleve mestring, sier Knudsen, som også leder dette prosjektet.

NRK søker en programleder til serien.

– Programlederen må være glad i å formidle, være humoristisk og ha skaperglede. Arbeidssted vil i hovedsak være i Tromsø, men det kan også bli mulighet for å jobbe på noen av NRK Supers andre prosjekter, opplyser prosjektlederen.


I sofaen med Marianne

Siri (14) spiller Selma i «Snøfall»: – Det går fint å se det med familien, men det er litt kleint å se det med venner

Siri Skjeggedal er i rollen som Selma for andre gang kommet inn i de tusen hjem med NRKs julekalender «Snøfall». Her er hennes TV- og filmfavoritter.


En sjelden begivenhet

Det er ikke ofte NRK i Tromsø søker etter programledere, ifølge pressemeldingen. Sist var da Christer Johnsgård ble programleder i «Kråkeklubben».

– Vi håper at mange vil gripe sjansen. Det å lage TV for barn er både viktig, og ikke minst utrolig morsomt, sier Knudsen.