Studenten Marte (22) skulle kjøpe en hylle til 1.500 kroner – ble krevd for 20.000 av Tromsø-firmaet som la den ut på Finn

Etter å ha vært i kontakt med iTromsø tar regnskapsfirmaet hyllene tilbake, og sletter gjelden på 19.500 kroner.
nyheter

I slutten av november fant Marte Laundal hyller til hybelen sin, til en kostnad på 1.500 kroner, på Finn.

Søndag la Tromsø-studenten ut en annonse med følgende innledning: «Jeg er en student i Tromsø i en litt kjip situasjon. Før jul var det en misforståelse rundt en Finn-annonse, som gjør at jeg nå har 13 Martelahyller, og skylder et regnskapsbyrå i Tromsø nesten 20 000 kroner.»


Ville ha prisavslag på nesten 600.000 kroner etter «avdekket konstruksjonfeil» – må nøye seg med en tredjedel

Partene i boligtvisten i Krokelvdalen møttes i Nord-Troms tingrett i desember. Nå er dommen klar.


Da hun troppet opp hos regnskapsfirmaet i Tromsø som solgte hyllene, ble hun bedt nemlig om å vippse 19.500 kroner – ikke 1.500.

– Det viste seg at de solgte 13 hyller, og ikke én hylle. 1.500 var stykkprisen på hyllene, som de skulle selge samlet.

Regnskapsfirmaet krevde allikevel at 22-åringen skulle betale for samtlige hyller, og nektet ifølge Laundal å ta dem tilbake.

– Jeg prøvde å forklare at jeg er en student som bor i kollektiv, og ikke har 20.000 kroner, men jeg endte bare opp med å få én måneds betalingsutsettelse.


Tromsø-bedrift vil satse på miniboliger: – Mange har ikke råd til å kjøpe en vanlig bolig

Tromsø Håndverkerlag mener miniboliger kan være en måte for studenter å komme inn på boligmarkedet.


Studenten prøvde å benytte angrerett via e-post dagen etter, men Laundal sier hun fikk respons fra firmaets advokat om at angreretten ikke gjaldt. 22-åringen ser at dette juridisk sett kan stemme, men er ikke spesielt begeistret for situasjonen.

– Hele saken føles veldig urettferdig, og firkantet fra firmaets side. Nå blir det mye havregryn og knekkebrød, om jeg ikke får solgt hyllene, sier hun.

Da iTromsø kontakter det aktuelle firmaet, hevder bedriften at alt beror seg på en misforståelse, og regnskapsfirmaet lover å ta hyllene tilbake, og trekke fakturaen.

Laundal er naturlig nok glad for at Tromsø-firmaet har snudd.

– De ringte nettopp, og sa at de var villige til å ta hyllene tilbake. Det er helt nydelig, sier en tydelig lettet 22-åring til iTromsø.


Starter planarbeid for nytt industriområde på Hundbergan

Bensinstasjon og arealer for transport- og logistikknæring er planen når Troms næringspark nå vil bygge nytt industriområde.