Flytrafikken over Nord-Norge åpnet igjen etter radartrøbbel

Tekniske problemer første til stenging av luftrommet.
nyheter

– De tekniske problemene som førte til stans i all flytrafikk nord for Røros er rettet. Det åpnes for normal trafikk igjen, men det vil bli noen følgeforsinkelser utover dagen. Vi beklager ulempene dette medfører, skriver Avinor på Facebook like etter klokken 13.30 onsdag.

Flere avganger til og fra Tromsø lufthavn, Langnes, er innstilt eller forsinket som følge av problemene i radarsystemet som startet rundt klokken 12. Hele luftrommet nord for Røros ble rammet og stengt i rundt 90 minutter.

– Akuttoppdrag med ambulansefly håndteres enkeltvis. Rutefly som er i lufta ligger foreløpig i holding, mens ingen fly får ta av. Vi oppdaterer når ny info kommer, meldte Avinor innledningsvis.

Ytterligere informasjon om feilen er foreløpig ikke kjent.