Ung kvinne tiltalt – skal ha satt fyr på gardinene og forårsaket skader for ca. 150.000 kroner

Hun er også tiltalt for vold mot politibetjenter og mot en helsefagarbeider.

Skal ha startet brann: Kvinnen skal ifølge tiltalen ha satt fyr på sin egen leilighet og forårsaket skader for rundt 150.000 kroner i prosessen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det var opprinnelig tatt ut tiltale mot kvinnen i slutten av mai 2018, men det er tatt ut ny tiltale og rettssaken mot kvinnen går i Nord-Troms tingrett i dag og i morgen (30. og 31. januar).

Kvinnen er tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann (straffelovens paragraf 155), for vold mot en annen person (straffelovens paragraf 271) og for grovt skadeverk (straffelovens paragraf 352)

Startet brann i leilighet

En kveld i starten av februar 2019 skal den unge kvinnen ha helt tennvæske på gardinene på soverommet hennes og tent på med en lighter.

Brannen ble slukket av brannvesenet, og resulterte i at tre personer ble evakuert fra nærliggende leiligheter og sendt til legevakta for helsesjekk. Kvinnen ble selv pågrepet av politiet senere samme kveld.

Det oppsto, i tillegg til skader på egen leilighet, røykskader på de nærliggende leilighetene og i tiltalen mot kvinnen heter det at rehabiliteringskostnadene beløp seg til cirka 150.000 kroner.

Vold

Hun er også tiltalt for en episode sent natt til søndag 23. juli 2017. Politiet skal ha innbrakt henne til arresten og i prosessen skal den tiltalte kvinnen ha spyttet en kvinnelig politibetjent i ansiktet og sparket en annen i låret og ryggen da de forsøkte å få kontroll på henne.

I slutten av desember 2018 skal hun ha slått en kvinnelig helsefagarbeider to ganger i brystet og/eller ansiktet, samt dyttet henne.

Det forbeholdes nedlagt påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede under rettssaken.