2019 var et rekordår for nordnorske overnattingsbedrifter

Aldri før har overnattingsbedriftene i Nord-Norge hatt så mange gjester som i 2019.

REKORDÅR: Nordnorske hotell og campingplasser hadde et rekordår i 2019.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Overnattingsbedriftene i Nord-Norge registrerte hele 4 millioner overnattinger i 2019. Dette er en økning på 184.565 overnattinger, fem prosent, fra året før.

Det melder reiselivsbedriften Reiseliv i Nord i en pressemelding.


Hun skal lede nordnorsk turistsatsing

I sin nye jobb hos Reiseliv i Nord skal Trude Pettersen utvikle Nord-Norge som vertskap for turisme.


– Beste året noensinne

Utenlandstrafikken til Nord-Norge har hatt en økning på ni prosent fra 2018 til 2019, mens den norske trafikken har økt med 2 prosent. Hotellene i Nord-Norge opplevde en økning i losjiomsetning på 8 prosent i 2019.

Også campingbedriftene i Nord-Norge hadde det bedre i 2019 enn noen gang før. Den utenlandske campingtrafikken til landsdelen økte med hele 12 prosent fra 2018.

Reiseliv i Nord er eid av medlemmene i regionforeningen NHO Reiseliv Nord-Norge, og Målfrid Baik, NHOs regiondirektør, omtaler 2019 som det beste året noensinne for overnattingsbedriftene i nord.


Nordmenn sto for de fleste hotellovernattingene i Norge i 2019

Nordmenn sto for sju av ti overnattinger på norske hoteller og campingplasser i 2019. Dette var sjette år på rad med rekord i totale overnattinger.


– Det er spesielt hyggelig å konstatere at både hotell- og campingtrafikken, samt utenlandstrafikken har økt i hele landsdelen, sier Baik i pressemeldingen.

Tallene er basert på statistikk hentet fra Statistisk sentralbyrå.


Kunne ha fått skatteinntekter på nær en halv milliard fra Airbnb i fjor

Men i og med at det til nå ikke har vært rapporteringsplikt for Airbnb, vet man ikke hvor mange av dem som har leid ut boligen sin via utleietjenesten som faktisk har betalt skatt.