Mann (68) «klikket» da han ikke fikk mer alkohol på flyet fra Las Palmas – klorte flyvertinne til blods

Nå må han møte i retten for å svare på oppførselen.

Illustrasjonsbilde av et annet Norwegian-fly på Tromsø lufthavn Langnes.  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Bakgrunnen for tiltalen mot mannen var en hendelse 6. april i fjor, om bord i et Norwegian fly på vei til Tromsø fra Las Palmas.

Ifølge tiltalen skal mannen ha utagert både fysisk og verbalt da han ble nektet alkoholservering om bord, angivelig fordi mannen allerede var beruset.

68-åringen skal blant annet ha kastet en vannflaske etter en kvinnelig kabinansatt og klort henne til blods da hun forsøkte å gi ham vann. Han skal også ha kalt et besetningsmedlem for «idiot», og truet med at han skulle knuse vinduene på flyet eller noe lignende.

I tiltalen heter det at han nektet å roe seg ned, og at besetningen til slutt måtte be en annen passasjer om å sette seg ved siden av ham for å få kontroll på situasjonen.

Idet flyet hadde landet i Tromsø, skal den tiltalte mannen også ha uttalt til et besetningsmedlem at han «kom til å vente på ham på utsiden» eller noe lignende.

Resultatet av denne flyturen ble at mannen nå står tiltalt for brudd på luftfartsloven samt to brudd på straffeloven, og må svare for seg i Nord-Troms tingrett i slutten av mars.