Slik blir helgeværet:

Nå kommer det inn plussgrader og regn

Mens du så langt i uka har måtte måke vekk rundt en meter snø, må du nå forberede deg på håndtere regn og mildvær i helga.

Tette sluker: Med regn og fire plussgrader meldt fredag, vil det fort bli utfordringer knyttet til overflatevann enkelte steder i byen. Bydrift ber folk ringe vakttelefonen deres dersom de registrerer oppsamling av vann i nabolaget. Her illustrert med et bilde fra tidligere i vinter.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Torsdag morgen var snødybden i Tromsø 114 cm etter at det er registrert 51,3 cm snø denne uken.

Det vil fortsette å gå snøbyger torsdag fram mot kvelden, mens den kraftige vinden fra nordvest som har skapt utfordringer de siste dagene, har minket betraktelig.

– Totalt har folk måket vekk en meter snø på fire døgn, mens snødybden har økt med 40 cm i samme periode. Dette fordi snøen synker sammen under vekten av mer snø, sier meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge.Mildvær på vei inn

Et lavtrykk fra Atlanterhavet er på vei nordover, og har med seg varmluft over landsdelen fra og med fredag.

– Fredag starter med snø, som går over til regn på formiddagen. Det blir ganske vått, det går over til sørlig vindretning som kommer opp i stiv kuling på utsatte steder og det vil være rundt fire varmegrader ut på dagen, med tilhørende slapseføre, sier Austerheim.Våt helg

Lørdag og søndag fortsetter med plussgrader og regn i lavlandet.

– Det er ikke snakk om voldsomme mengder nedbør, men det kan fort bli noen utfordring på veiene med slapsete- og isete føre enkelte steder. OBS-varsel vil vurderes utsendt fortløpende, sier Austerheim.


Send oss bildene dine!

Bor du i Tromsøs verste «snyhåll»?

Er det som en gang var en vakker utsikt mot naboens røde vegg, nå en snøskavl som presser kvelende mot soveromsvinduet?


Betydelig skredfare

Torsdag og fredag er skredfaren i Tromsø kommune vurdert til betydelig (farenivå tre). Det kan fort endre seg, og man bør alltid sjekke det oppdaterte varselet før man legger ut på fjelltur.

– Omslag til plussgrader i lavlandet i kombinasjon med regn kan føre til noen naturlig utløste våte skred første del av dagen. Høyere til fjells vil vinden flytte snø inn i leområder, men denne fokksnøen ventes å stabiliseres raskt pga. temperatur nær 0 grader. Der snødekket er tynt kan det være mulig å påvirke vedvarende svakt lag av kantkorn, men dette antas å ha liten utbredelse, heter det i farevarselet til Varsom for fredagen.


Stengte veier og vanskelige kjøreforhold

Vegtrafikksentralen advarer: «Regn med vanskelige kjøreforhold».