Skremt katt forvillet seg i container og endte opp på Håpet – nå forsøker Dyrebeskyttelsen å finne igjen eieren

Containeren kom fra Tomasjord, men den velholdte katten kan være hjemmehørende nesten hvor som helst i byen.

Forvillet: «Monterius Monty» er nå trygt plassert i et fosterhjem, men Dyrebeskyttelsen håper å få kontakt med eieren slik at historien kan få en lykkelig slutt.  Foto: Privat

nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø ble varslet av de ansatte ved Montér om katta 3. februar, og satte straks i gang en aksjon for å fange den.

– Montér på Håpet fikk levert en tom container fra Perpetuum til lokalene deres på Håpet. Da de åpnet containeren sprang det ut en katt, og de fikk ikke fanget den, men varslet oss, forteller Hege Gausdal Foshaug, leder for kattegruppa.

– Frivillige sjekket fella døgnet rundt, og sent fredag kveld hadde vi rett katt. Katten er ennå såpass skremt at vi ikke får ID-skannet den til den roer seg mer ned. Den har åpenbart opplevd noe fælt.

Velholdt katt

Redd: Katten er enda så pass forskremt at Dyrebeskyttelsen ikke har fått sjekket etter chip.  Foto: Privat

Katten er nå i et fosterhjem og har fått det midlertidige navnet «Monterius Monty» inntil videre. Foshaug tror eierne til katta er klar over at den er borte, men trolig leter etter den på feil sted.

– Det er en velholdt katt som åpenbart er vant til mennesker. Den har fin pels og er ikke mager, så den har nok ikke gått ute lenge. Vi har ingen grunn til å tro at den er hjemløs, sier Foshaug og fortsetter:

– Katta kan høre til nesten hvor som helst i byen og at folk som savner den kanskje bare leter i sitt eget nærområde Vi har vært i kontakt med Perpetuum og de visste ikke hvor containeren hadde vært før den ble levert tilbake til dem og så til Håpet.

Ber om hjelp

Fanget til slutt: Etter noen dager med prøving, gikk katta i fella satt opp i Alkevegen til slutt og er nå plassert i et midlertidig fosterhjem.  Foto: Privat

De er likevel ganske sikre på at det er snakk om enten en kastrert hunn- eller hannkatt, og håper eieren vil ta kontakt.

– Hvis folk har opplysninger om eier, så ønsker vi at de tar kontakt med oss sånn at historien kan få en lykkelig slutt, sier Foshaug