Bygger ut lufthavna for en milliard

Avinor styre ga i dag tilslutning til utbygging av Tromsø lufthavn.
nyheter

Det melder Avinor i en pressemelding.

– Det er svært viktig for oss å kunne tilby Tromsø en moderne lufthavn, og det er derfor gledelig å endelig kunne meddele at vi nå har fått grønt lys for å ferdigstille terminalprosjektet. Lufthavna vil fremstå som både effektiv og moderne, og støtte opp om trafikkøkningen vi har hatt de siste årene, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i pressemeldingen.

Det vil bygges en ny terminal på 10.000 kvadratmeter, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall.

Avinor opplyser også at det vil bygges en fleksibel utlandsterminal – altså en terminal der gatene kan endres mellom inn- og utland ved behov.

– Tromsø lufthavn får et betydelig løft som vil bedre passasjeropplevelsen, ivareta den stadig økende etterspørselen, og befeste Tromsøs posisjon som arktisk hub, sier divisjonsdirektør Thorgeir Landevaag i Avinor, i pressemeldingen.

Til NRK sier Dag Falk-Petersen at bakgrunnen for utbyggingen er økende antall reisende og dårlig infrastruktur i Tromsø per i dag.

– Vi har fulgt utviklingen i Tromsø, trafikkutviklingen har vært voldsom de siste årene. Vi passerte 2,3 millioner reisende i fjor. Samtidig har det vært til dels kummerlige forhold ved lufthavna.

Ifølge NRK blir prislappen på utbyggingen over én milliard kroner, og forventet ferdigstillelse er høsten 2023.