Kong Harald har slått Marit Bockelie til ridder

Marit Bockelie (86) er utnevnt til ridder av første klasse i Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hennes virke som kunstner.

GLAD 80-åring: Her er Marit Bockelie i anledning 80-årsdagen for seks år siden. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Utnevnelsen skjedde fredag formiddag.

– Endelig. Når man ser på CV-lista mi, så har jeg jo gjort en hel masse i løpet av livet. Det er ikke en plass jeg ikke har stilt ut, både her i Norge og i utlandet, men her på berget har liksom ingen merket seg det – det er ingen som blir profet i egen by, sier den nybakte ridderen til iTromsø med en god dose latter.

– Med stor hjelp fra noen søringer, har jeg altså fått det til. Jeg synes det var på tide, men ble selvfølgelig veldig glad, legger hun til.

Det er duket for en formell sermoni i Sparebanken Nord-Norges festsal neste fredag. Etter markeringen arrangerer Krane Galleri, som har huset Bockelies kunst i en årrekke, en miniutstilling som har fått navnet «Den ukjente Marit».

– Med alle mosaikkene jeg lager nå, blir det så dårlig med tid til tresnittene og de gode, gamle tromsøbildene som alle vil ha. Det begynner å minske med dem, men jeg har nå funnet fram noen som egner seg, sier hun.

– Hvem er den ukjente Marit?

– Det er hun som maler Tromsdalstinden. Denne gangen blir det tromsøkunst uten en eneste tind, svarer hun og ler.