Protesterer mot pilotboring etter olje utenfor Vannøya

Natur og Ungdom protesterer mot Equinors planer på å testebore et såkalt pilothull til brønnen Spissa utenfor Vannøya.
nyheter

Equinor har fått tillatelse til å prøvebore på en blokk cirka 55 km utenfor Vannøya og er den sørligste tillatelsen som er gitt for Barentshavet.


Therese (22) skal lede en av landets største miljøorganisasjoner

Ble valgt til leder under landsmøte onsdag.


Leder i Natur og Ungdom, Therese Hugstmyr Woie, sier i en pressemelding at boringen vil foregå i et svært sårbart område.

Equinors utvinningstillatelse er en unødvendig risiko for svært verdifulle områder, med blant annet fiskerier og verneområde for koraller. Det er et godt eksempel på tillatelse som aldri skulle blitt gitt, sier hun i pressemeldingen.


Kommentaren

Løgn som politisk lokkemat

Hvis man ikke har fakta å slå i bordet med, kan man alltids finne på noe selv. Iallfall hvis man er på fest. Når dette kommer fra statsrådhold, i gjennomleste pressemeldinger, blir det noe ganske annet.


Ifølge Natur og Ungdomslederen vil prøveboringen foregå 400 meter fra et verneområde for koraller, og nært verdifulle fiskefelt - eksempelvis Tromsøfralket og Eggakanten.

– For å kunne holde oppe utvinningstakten av olje og gass så tvinges næringa inn i både sårbare kystnære områder og risikofylte områder lengre og lengre nordover i Barentshavet, sier Woie i pressemeldingen.