Skal ha drapstruet ansatt ved Helsehuset og forårsaket «pizzabrann» – nå må mannen møte i retten

Mannen i 40-årene er tidligere dømt for lignende lovbrudd.
nyheter

Det er tatt ut tiltale mot en tromsømann i 40-årene og rettssaken mot ham går i Nord-Troms tingrett i slutten av mars.

I juni 2019 rykket nødetatene ut på formiddagen til boligen hans etter at det ble oppdaget en røykutvikling.

Det viste seg at tiltalte hadde satt en pizza inn i en påslått ovn og så sovnet, slik at pizzaen ble forkullet og det oppstod røykutvikling i bygget. Han er med dette tiltalte for «å ha unnlatt å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann».

Han er også tiltalt for å ha truet helsepersonell ved Helsehuset i september samme år. Han skal ha uttalt at han skulle «drepe ham når han fant ut hvem han var» til en konkret ansatte i forbindelse med en henvendelse.

Han er tidligere dømt for lignende forhold.