Se alle skissene av det nye bygget:

Petter Stordalen skal bygge nytt hotell i Tromsø

Nordic Choice Hotels opplevde stor suksess da de bygde hotellet The Edge i Tromsø. Nå planlegger de å bygge et Quality hotel i Kaigata. 
nyheter

I formiddag holdt Nordic Choice Hotels og Petter Stordalen et presentasjonsmøte for Tromsøs næringsliv om deres nye prosjekt, sammen med Realinvest og Profio. De ønsker å bygge et nytt, stort hotell i Kaigata 3 i Tromsø – omtrent vegg i vegg med fredete Nordnorsk kunstmuseum og like sør for den vernede Holmboebrygga.

Det nye hotellet er planlagt å ha 240 gjesterom, en 250 kvadratmeter konferansesal, bar, kaffebar og uteterrasse på bakkeplan, restaurant i annen etasje og skybar og takterrasse i toppetasjen.


Bygger Nord-Norges største hotell – nå er det klart hvem som skal drive det

Marriott International skal drifte det planlagte Vervet-hotellet.


Hvor høyt hotellet blir er ennå uavklart. Hamperokken Arkitektur har tegnet to alternativer som er sendt til kommunen for godkjenning. Det første alternativet består av to bygg satt sammen, ett på 9 etasjer og ett på 13 etasjer. Det andre består av et 17 etasjer høyt bygg.

Nordic Choice Hotels håper å starte byggingen allerede i 2022.

Hotellet er et samarbeidsprosjekt mellom Nordic Choice Hotels, Realinvest og Profio.

Trønderlag-selskapet Realinvest og samarbeidspartner Profio AS, som er eid av tromsøparet Yngve og Monica Lyngh, har tidligere utviklet Meierikvartalet i Tromsø. De to selskapene annonserte nylig at de vil selge Meierigården og Karl Johan-bygget.


Slik ser Avinor for seg det nye flyplasshotellet på Langnes

I slutten av juli lanserte Avinor planene for et hotell på flyplassen. Nå har de sendt et planinitiativ til Tromsø kommune.