Varsler stor snøskredfare i Tromsø

Vervarslinga i Nord-Norge varsler kraftig snøfokk i Troms, men i Tromsø skal det bli forholdsvis rolig.

NYSNØ: Det har falt mye snø i Tromsø den siste tiden. Her fra Rødtinden på Kvaløya i midten av februar.  Foto: Frank Lande

nyheter

Onsdag ventes stor snøskredvare i Tromsø på grunn av fokksnø som kan gi flakskred.

Ifølge Varsom har det vært moderat fare for snøskred de siste tre dagene, men onsdag og torsdag ble varselet først økt til oransje nivå, også kjent som «3 betydelig snøskredfare», og nå senere til rødt nivå, som betyr «stor snøskredfare».

«Omfattende ustabile forhold på grunn av store nysnømengder og vind. Naturlig utløste skred forventes. Unngå skredterreng», skriver varsom.no.

Det er også varslet om stor snøskredfare i Lyngen, på nivå 4.

I skredfarevurderingen som er gjort står det at det nå ligger mye løs snø tilgjengelig for transport. Med påfyll av snø og kraftig vind vil det legges seg opp ny ustabil fokksnø. Dette kan gi naturlig utløste skred. I løpet av ettermiddagen onsdag skal det komme et lavtrykk over Tromsø som kan gi store variasjoner i både vindstyrke og mengde nedbør.


Arrangerte Skredvettdag: – Vi ser at det er mange som trenger både en innføring og en oppfrisking av kunnskap

Værforholdene førte til at arrangementet måtte flyttes innendørs da Troms Turlag og Fjellsport inviterte til Skredvettdag.


Blir kraftig snøfokk i Troms

Yr melder om lokal snøfokk på grunn av kuling og snø fra tidlig onsdag morgen. Varselet gjelder for Troms.

Det anbefales å beregne ekstra tid til transport og kjøring og at man bruker riktige dekk og kjører etter forholdene. Været kan gi redusert sikt og lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø som pakker seg i veibanen.

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge melder om skiftende vær og snøbyger i Tromsø onsdag.

Ifølge Yr blir det snø hele dagen og svak vind på formiddagen og liten kuling senere på dagen.