Selger turistbåten Vulkana for tre millioner

Eier Erlend Mogård-Larsen og partnere har lagt reiselivsbedriften ut for salg på Finn.no.

I VANNSTAMPEN: Her slapper politikerne Kristin Røymo (fra venstre) og Anne Marit Bjørnflaten av i den vedfyrte stampen i lag med Hans Christian Ribe og Børge Robertsen. Bildet er fra 2011.  Foto: Lars Åke Andersen, frifoto.no

nyheter

Turismen til Tromsø øker og næringslivet ser muligheter gjennom å selge dem alt fra nips og klær til opplevelser. Onsdag skrev iTromsø at det nå er kommet så mange som 23 turist- og suvenirbutikker i sentrum.


Se listen over alle butikkene og turoperatørene:

Nå er det 23 turist- og suvenirbutikker i sentrum – Visit Tromsø-sjefen ber gårdeiere ta ansvar

Denne uka åpner den nyeste i rekken av turistbutikker i sentrum.


Båten Vulkana har siden 2010 tatt med kunder ut i Tromsøsundet for å bade i havet, sitte i badstue og i badestampen på dekk.

Nå ønsker eierne å selge seg ut og har lagt bedriften og båten ut på Finn.no til tre millioner kroner.

VULKANA: Her er bildet av båten som ligger i Finn-annonsen.  Foto: Vulkana.

Ombygd fiskeskøyte fra 1957

Halvparten av reiselivsbedriften Vulkana Drift AS eies av kjendisparet Anne og Hasse Lindmo. Den andre halvparten tilhører Erlend Mogård-Larsen. Bedriften eier da spa- og ekspedisjonsbåten Vulkana.

SELGER SEG UT: Erlend Mogård-Larsen vil kvitte seg med Vulkana.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Båten er en ombygd fiskeskøyte fra 1957 og er ifølge Finn-annonsen bygget om av arkitekten Sami Rintala. Båten har vedfyrt badstu, badestamp og tyrkisk dampbadstu, overnatting til 12 gjester og 5 crew, et kjøkken med spiseplass og en lounge med peis under dekk.


Winterland-festivalen:

Stian (30) sverget å slutte med festivallivet etter å ha tapt en millionsum – til helga satser han likevel på suksess med Winterland

Festivalsjef Stian Johansen styrer med Winterland på vinteren, og Rakettnatt på sommeren. Da kommer erfaringene fra Døgnvill-festivalen, politikken og Tromsø IL godt med.


Hasse Lindmo sier at de selger fordi det er et passende tidspunkt.

– Vi var tidlig i reiselivsmarkedet i Tromsø som nå er blitt en stor og blomstrende industri, sier Lindmo og legger til:

– Vi er fornøyde med ti års omsetningsvekst og er involvert i flere andre prosjekter og har derfor ikke så mye tid til å engasjere oss i Tromsø.

Lindmo sier at de selger på topp.

– Vi var tidlig i markedet og man kan jo se for seg at det blir en konsolidering i fremtida, sier han.


Lanserer ny norsk reiselivsgigant med 200 ansatte

Best Arctic samler fire etablerte reiselivsaktører i samme konsern. På sikt skal det kjøpes opp enda flere bedrifter for å ta markedsandeler i den nordnorske turistnæringen.


– Flere interesserte

Ifølge salgsteksten er Vulkana fullbooket i 2020 og bedriften har stor etterspørsel også for de neste to årene. Selger mener det også er stort vekstpotensial da båten har hatt lav aktivitet i perioden fra juni til oktober.Ifølge Proff.no hadde bedriften hadde driftsinntekter på 4,8 millioner i 2018 med et overskudd på 7000 kroner. I 2017 gikk det imidlertid dårligere, da driftsinntektene kom på 3,7 millioner noe som førte til et underskudd på 910.000 kroner.

– Det har ikke vært noen voldsomme overskudd, men det har heller ikke vært prosjektet. Vi driver med high-end turisme og sparer ikke på utgiftene, sier Lindmo og legger til at driften av båten planlegges videreført som før selv om bedriften får nye eiere.

– Er det interesse fra kjøpere?

– Vi har fått mange henvendelser i dag og så får vi vente og se hvordan det går.