Koronasmittet kvinne til iTromsø: – Jeg har det bra

Den koronasmittede kvinnen som sitter i to ukers hjemmekarantene i Tromsø opplyser at hun etter omstendighetene har det bra og at hun har det hun trenger.

KOM HJEM MED FLY: Den unge kvinnen ankom Tromsø med et SAS-fly fra Oslo i helgen. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Jeg har det bra. Men ting tar utrolig lang tid når du sitter i isolasjon. Alt tar mye lengre tid enn du ville trodd, sier kvinnen i en kort uttalelse til iTromsø.

Hun gir inntrykk for at hun ser fram til å bli ferdig med isolasjonen.

På kvinnens lukkede Facebook-profil gir flere venner og bekjente uttrykk for sin støtte og omtanke for den unge kvinnen, som har sittet isolert siden hun ankom Tromsø sist helg.


Cruiseskip droppet å legge til kai i Tromsø på grunn av virusfrykt

På grunn av virusfrykt droppet cruiseskipet Saga Sappshire torsdag morgen å legge til kai i Tromsø havn. Skipet har nå isteden reist videre nordover.


Kvinnen ble testet to ganger etter at hun kom hjem fra utbruddsområdet i Kina. Det var den siste av prøvene som påviste koronasmitte onsdag.

Vil være anonym

Kvinnen reiste med rutefly fra Oslo til Tromsø 22. februar klokken 11.30 etter å ha oppholdt seg i et av utbruddsområdene i Kina.

Hun ønsker å være anonym så lenge hun er i karantene.


Koronaviruset: – Mange kanselleringer kan føre til både permitteringer og i ytterste konsekvens konkurser

Reiselivet holder pusten etter at det ble påvist koronasmitte i Tromsø, men foreløpig har man ikke registrert noen effekter.


Smittevernsoverlege i Tromsø kommune, Trond Brattland, fortalte tidligere onsdag at det nå diskuteres hva som skal til for at en person skal bli friskmeldt. Han antyder at man må teste negativt minst to ganger, men sier dette må diskuteres videre.

– Det er tatt en ny test nå, så får vi legge en plan deretter, sier han til VG.

Daglig kontakt

Den smittede kvinnen bor i en leilighet for seg selv.

– Hun har familie som kan ordne med at hun får mat, og har kontakt over telefon og Skype daglig, så jeg har god oversikt over om det går bra med henne, sier Brattland.


Koronasmittet kvinne i Tromsø: – Hun lider kanskje mest av kjedsomhet

TROMSØ (VG) Smittevernoverlege Trond Brattland er i daglig kontakt med den koronasmittede kvinnen i Tromsø. Han sier hun oppfattes som helt frisk.


– Det som ligger i karantene er at jo du skal være ute av kontakt med omverdenen.

Kvinnens medpassasjerer er torsdag blitt kontaktet. Smittevernoverlege Trond Brattland fortalte tidligere torsdag at det er en arbeidsfordeling mellom helsevesenet i kommunen lokalt og Folkehelseinstituttet (FHI) sentralt for å spore opp mulige kontakter.

iTromsø har fått tilgang til mailen som er sendt ut til kvinnens medpassasjerer. Folkehelseinstituttet skriver der at det er «svært lite sannsynlig» at personen var smittsom under flyturen.


Satt om bord på samme fly som den koronasmittede kvinnen. Dette er informasjonen han har mottatt.

Personene som satt på samme SAS-fly som den smittede kvinnen fikk alle den samme e-posten.