Ber pårørende og besøkende vurdere behovet for sykebesøk

Dersom du har oppholdt deg i et risikoområde for koronasmitte ber sykehusene i Helse Nord om at du ikke kommer på sykebesøk.

TA EN VURDERING: Har du tenkt deg på sykebesøk på UNN? Da bør du ta en vurdering.  

nyheter

Mandag kveld har Helse Nord sendt ut en pressemelding hvor de ber pårørende og besøkende vurdere behov for sykebesøk. I tillegg oppfordrer de pårørende som har oppholdt seg i et risikoområdet for koronasmitte om å ikke komme på sykebesøk.


Koronaviruset: Dette dekker reiseforsikringen

Hva skjer om du blir satt i karantene på ferie?


– Alle sykehusene i Helse Nord jobber for å redusere risikoen for smitte av koronaviruset. Derfor oppfordres nå pårørende og besøkende som nylig har oppholdt seg i risikoområder for viruset, om å vurdere om besøk på et sykehus er nødvendig, skriver Helse Nord i pressemeldingen.

Dersom pårørende, til tross for å ha oppholdt seg i risikoområde, har et sterkt behov for å besøke en pasient ber de vedkommende ta kontakt med sykehusavdelingen.


Råder nå alt helsepersonell til å holde seg hjemme i 14 dager etter reise til smitteområde

Den nye regelen innføres fordi Helse- og omsorgstjenesten er spesielt sårbar for smitteutbrudd som kan ramme utsatte pasientgrupper.


I tillegg kan pasienter som er innkalt til time eller innleggelse på UNN komme til å få tekstmelding fra sykehuset hvor de blir bedt om å vurdere smitterisiko.

Innkalte pasienter som har vært på reise i risikoområder for smitte, kan bli bedt om å gjøre en vurdering av egen smitterisiko, skriver Helse Nord.