Snøballkrig på Stortorget: - Det har vært utrolig gøy

I helgen har det vært student-NM i «yukigassen», og studenter fra hele Norge reiste til Tromsø for å delta.

SNØBALLKRIG: Den japanske snøball-sporten «yukigassen» var en av mange idrettsgrener man kunne delta i under Studentlekene i Tromsø denne helgen.  Foto: Alexandru Mitu / Studentlekene Tromsø

nyheter

I helgen ble NM for studentidrettslag arrangert for tredje gang. Sist lekene ble arrangert i byen, var i 2018. I år kom opptil 800 tilreisende fra hele landet for å delta, og det var seks påmeldte lag til yukigassen-konkurransen.

Yukigassen er en snøballkrig-idrett med opprinnelse i Japan.


Varsler «krigshandlinger» på Stortorget i helga

Da går nemlig Student-NM i yukigassen av stabelen. Snøballkrigingen begynner allerede fredag.


Engasjerte snøballkastere

Silje Rønning er teknisk ansvarlig for yukigassen i studentlekene. Hun sier det var en morsom helg, med flere engasjerte snøballkastere.

– Det er nesten i overkant av hva vi hadde forventet. Det har vært masse publikum, så det er veldig bra. Flere turister og tromsøværinger har heiet og sett på, det skapte god stemning, sier Rønning.

KASTEKLAR: Yukigassen på Stortorget.  Foto: Alexandru Mitu / Studentlekene Tromsø

Det var 40 innom yukigassen på lørdag, med fire lag som spilte kontinuerlig. Til forskjell fra «vanlig» snøballkrig så er yukigassen styrt av ulike regler. Eksempelvis må deltakerne ha beskyttelse når de er med.

– Det har vært god kvalitet på lagene, de fleste har aldri hørt om yukigassen før. De ble engasjert når de først tok på seg hjelmen og startnummeret, sier Roy Arne Karlsen er styreleder i yukigassen Norge.


Studentlekene 2020

Se stor bildeserie fra håndballturneringen i Tromsøhallen

Her er alle bildene vår fotograf tok under studentmesterskapet i håndball lørdag.


God stemning

Karlsen er fornøyd med turneringen og deltakernes innsats. De har hatt maskiner som produserer snøballer, slik at alle lagene hadde like utgangspunkt.

– Det har vært utrolig gøy, og vi kunne ikke ha hatt det på en mer fantastisk plass enn torget, sier han.

VINNERLAGET: Laget fra Norges Handelshøyskole Idrettsforening var godt fornøyd med førsteplassen.   Foto: Privat

Rønning sier det var en spennende finale, med lag som hadde stort konkurranseinstinkt.

– De som sto å heiet ble også engasjerte underveis. Vi avsluttet lørdagen med en prisutdeling, der et lag fra Norges Handelshøyskole Idrettsforeningen kom på første, og Tromsøstudentenes Idrettslag kom på andreplass.