Se alle bidragene her:

Arrangerte snømannkonkurranse for Sommerlyst-elevene: – Kanonartig og morbid

Svein Aasjord ville gi tiendeklassingene ved Sommerlyst ungdomsskole en oppgave som ikke var så stiv og alvorlig, og arrangerte derfor snømannkonkurranse i Tommy og tigern-stil.
nyheter

– På grunn av situasjonen vi befinner oss i, pågår det veldig mye eksperimentell undervisning som ingen har gjort før. Det kan bli mye fokus på alvorlige ting om hvordan 10. klasse skal jobbe best hjemmefra og så videre. Elevene mine er veldig flinke, så jeg ville gjøre noe som ikke var så stivt, forteller lærer for 10. trinn ved Sommerlyst skole, Svein Aasjord.


Slik planlegger Tromsø-skolene for avgangselevene: – Klart vi har en plan B

De videregående skolene i Tromsø er klar på én ting, elevene skal få vitnemål.


Tommy og tigern

Han ga derfor elevene en utfordring: «Hvem kan lage den artigste snømannen?».

– Jeg la til at hvis noen slet med kreativiteten, kunne de google «Tommy og tigern snømann». Det bruker å være ganske morbide snømenn som dukker opp i tegneserien. Elevene tok det litt bokstavelig, kan man si. Resultatet ble kanonartige bidrag som er en smule morbide.


Aasjord tenkte han skulle bidra selv, og lagde en klassisk, liten snømann i samarbeid med sine tre barn. Det imponerte ikke elevene.

– Jeg sendte elevene bilde av snømannen og tenkte at den var innafor. Men jeg fikk terningkast tre av elevene. Når jeg ser deres bidrag, kan jeg si meg enig i det tallet der.


Stengte skoler skaper utfordringer:

– De som har det tøft hjemme, får det enda tøffere nå

Politi og barnevern frykter at utsatte barn og unge vil kunne oppleve mer vold og omsorgssvikt som følge av stengte skoler og barnehager.


Savner å dra på skolen

Aasjord understreker at selve resultatet ikke er det viktigste, men arbeidet elevene har lagt ned.

– Jeg syns det er herlig i seg selv at tiendeklassinger er ute i snøen og leker og lager snømann. Mitt inntrykk gjennom samtaler med elevene er at mange savner å kunne dra til skolen og være med vennene sine. Jeg merker det jo selv at det å starte arbeidsdagen og barnehage- og skoledagen hjemme etter frokost, føles rart og feil.

Viktig å smile

Det som begynte med en snømann-utfordring kun for Aasjords elever på tiende trinn, har nå spredd seg til flere klasser på Sommerlyst ungdomsskole. Nå oppfordrer han alle skoleelever i Tromsø til å prøve å lage snømenn og snøfigurer i alle varianter.

– Kanskje de kunne sendt inn sine bidrag til dere i avisa. Vi må være flinke til å holde smilet oppe i disse dager, og jeg har iallfall blitt i godt humør av å se alle bidragene som har kommet inn. Vinneren kåres i morgen (fredag). Vi har diskutert hva premien blir, men det blir nok bare heder og ære enn så lenge. Jeg får heller kjøpe inn twist eller noe sånt til når vi kan treffes igjen på skolen.


Markus (8) og Ingrid (8) er blant ytterst få elever som går på skolen: – Urettferdig at storebroren min får være hjemme og spille Fortnite hele dagen

Onsdag er 69 av grunnskolens rundt 8000 elever til stede på skolen. På Stakkevollan skole er det 5 elever på småtrinnet som får undervisning av rektor Viveke Breivik.


Bildene av snømennene er godkjent av elevene for bruk. Lærer Svein Aasjord informerer om at det er laget mange flere snøfigurer, men at det vi ser på bildene er de han fikk godkjent formelt.