Storkonsern permitterer 3.500 butikkansatte i Norge fredag

Tekstilkonsernet Varner-Gruppen permitterer tusenvis i sine klesbutikker.

BUTIKKANSATTE PERMITTERES: Varner-gruppen, som blant annet eier kjedene Carllings og Bik Bok permitterer ansatte.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det bekrefter konsernet overfor i Tromsø torsdag kveld.

– Varner er i gang med permitteringsprosessen i Norge, og ca. 3500 berørte mottar permitteringsvarsel i løpet av morgendagen. Butikkene holdes åpne så lenge vi ser at det er forsvarlig, men med en minimumsbemanning. Det er svært leit at situasjonen nå krever tiltak som går utover våre viktigste medarbeidere., skriver Varner-Gruppens kommunikasjonssjef Julie Bragli Eckhardt i en SMS til iTromsø.

Konsernet eier i dag butikkjedene Bik Bok, Carlings, Cubus, Days Like This, Dressmann, Dressmann XL, Urban, Volt, Wow, Levi’s Store og Nike Store.

Samtlige kjeder har i dag butikker i Tromsø, med unntak av Nike Store.

Pressekontakt i Handel og kontor, som har medlemmer i flere av kjedene, kjente ikke til permitteringene da iTromsø tok kontakt torsdag kveld.

Varner-Gruppen la i fjor ned sine Cubus, BikBok og Carlings-butikker i Storgata, på grunn av manglende lønnsomhet. Varner har 11.000 medarbeidere i sine 1.400 butikker, ifølge egne hjemmesider.

Konsernets største kleskjeder hadde en nedgang i omsetningen på 283 millioner kroner i fjor, skrev E24 i februar.

– Dette er en alvorlig situasjon som nå også påvirker nær sagt alle i Norge. HK i Norge hjelper våre medlemmer så godt vi kan i denne vanskelige situasjonen sier påtroppende forbundsleder Christopher Beckham til iTromsø.