Lånekassen utvider søknadsfristen

Utvider til 15. april.
nyheter

Lånekassen skriver i en pressemelding at de utvider søknadsfristen for lån og stipend for våren 2020. Fristen for å søkte lån og stipend for våren var i utgangspunktet 15. mars. Nå er fristen utsatt til 15. april. Dette for å hjelpe studenter som mister inntekter, som følge av koronautbruddet, opplyser lånekassen.

– Utvidelsen av søknadsfristen er et første tiltak, men vi jobber videre sammen med Kunnskapsdepartementet for å finne flere løsninger, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen i pressemeldingen.


Studenter som mister jobben, sikres studiestøtte

Regjeringen utvider fristen for å søke studiestøtte for å redde studenter som mistet inntekter. SV mener studentene burde sikres stipend i stedet for lån.


Koronautbruddet og permitteringer i arbeidslivet har ført til at en del studenter mister sin deltidsjobb. Mange har muligheten til å søke, og mange kan søke om mer.

Det er omtrent 95.000 studenter som studerer uten støtte fra Lånekassen i år. Dette betyr at de finansierer utdanningen sin på en annen måte.


UiT-rektoren vil ha tiltak mot mulig eksamensjuks

Korona-epidemien har ført til at eksamensgjennomføringen ved de norske universitetene er flyttet fra campusene og hjem til studentene. Det frykter UiT-rektor Anne Husebekk kan føre til juks.


– I tillegg er det 25 000 av dem som mottar lån og stipend fra oss i dag, som valgte å ikke søke om maksimal støtte da de søkte, kanskje fordi de hadde jobb ved siden av studiene og derfor bare trengte stipend. Disse kan nå søke på nytt om full støtte, hvis de ønsker, sier Funnemark i pressemeldingen.

De som søker og har rett på støtte, vil få etterbetalt lån og stipend fra semesterstart etter nyttår og fram til nå. For å ha rett til støtte fra Lånekassen må man etter dagens regler studere minst 50 prosent deltid, skriver Lånekassen.