Nå er tiden for øvelseskjøring: – Er bare å gripe dagen

Trygg Trafikk anbefaler foreldre å øvelseskjøre med barna nå som det er mindre trafikk på veiene.

Illustrasjonsbilde  Foto: Trygg Trafikk

nyheter

– Normalt sett anbefaler vi å ta timer hos trafikkskoler før du begynner å øvelseskjøre privat, men vi ser samtidig at i denne situasjonen, kan det å øvelseskjøre i trygge rammer med foreldre, være nyttig, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk i en pressemelding sendt ut i dag.


Politiet sjekker hytter og naust som forebyggende tiltak

Politiet på Os i Bjørnafjorden sjekker hytter og naust for å påse at tyver eller andre ikke utnytter situasjonen under koronautbruddet.


Seniorleder i Troms og Finnmark, Else Klemetsen, støtter opp om forslaget fra sentralt hold.


TV-titting og telefonskravling har ført til kraftig økning i telefon- og datatrafikken

Telenor har hatt en nesten fordobling i taletrafikken og en økning på 45 prosent i datatrafikken etter at korona-viruset sendte store deler av Norge hjem.


– Det er en veldig fin anledning for foreldre og barn og gjøre nå som det er mindre å fylle dagene med og mindre trafikk på veiene. Det er en fin mulighet for foreldrene og sine håpefulle å komme seg ut på veiene nå, sier Klemetsen til iTromsø.

– Karpe diem

Klemetsen mener det vil være fornuftig å benytte anledningen nå som mange er permittert eller jobber hjemmefra, å komme seg litt ut på veien.


– Nå som man er mer hjemme, så er det litt "karpe diem" (grip dagen, journ.anm.). Jeg tror det vil bli enklere å komme over til litt tettere trafikk med mer erfaring fra tidligere, så det er bare å benytte anledningen nå, oppfordrer Klemetsen.


Over 1.000 døde etter koronasmitte i USA

Over 1.000 personer er meldt døde, smittet med koronavirus, og nesten 70.000 er bekreftet smittet av viruset i USA.


Dette må du huske på

Trygg Trafikk kommer imidlertid med en del oppfordringer man må huske på:

  • Ledsager må være over 25 år og ha hatt godkjent førerkort for kjøretøy i samme klasse som du øvelseskjører i sammenhengende de siste 5 årene.
  • Husk L-skilt på bilen og være opplagt. Det er også krav om ekstra speil til ledsager.
  • Lær å kjenne bilens funksjoner. Det å bruke tid på å forklare hva de ulike bryterne og hendlene i bilen skal brukes til, hvordan lysene skal brukes og ikke minst hva poden ikke skal bruke tid på under kjøring, er svært viktig.
  • Husk bilbelte
  • Finn et egnet område å kjøre på og lite trafikkerte veier
  • Vær til stede, også mentalt. Legg vekk mobilen og fokuser.
  • Avklar forventninger på forhånd. Kjørelengde og hva dere skal øve på.

Rapport: Eksportnæringen kan miste 55.000 jobber

Dersom koronakrisen fortsetter fram til høsten og verdensøkonomien faller, kan en konkursbølge i norsk eksportnæring føre til 55.000 tapte arbeidsplasser.