Skal ha spyttet på og sparket etter politibetjent. Nå er mannen tiltalt

En 55 år gammel tromsømann er tiltakt for vold mot offentlig tjenestemann.
nyheter

Den 55 år gamle mannen fra Tromsø er under tiltale ved Øst-Finnmark tingrett for overtredelse av: Straffeloven § 155 «for ved vold eller trusler å ha påvirket en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling, eller søkt å oppnå dette».


Bekymret for ringvirkningene i rettssystemet: – Det haster med å finne gode løsninger

Koronaviruset har ført til at de fleste straffesaker er utsatt. Politiets oppgave med gjennomføring av tilrettelagte avhør av barn er også påvirket. Førstestatsadvokat Lars Fause er bekymret for ringvirkningene.


4. august 2018 ved kom politiet til mannens hytte i Finnmark for å gjøre undersøkelser etter at han var meldt savnet av familien. Da skal 55-åringen ha spyttet en politibetjent to ganger i ansiktet og sparket henne to ganger i forpartiet.

Mannen må nå møte i retten 16. juni.