Vegvesenet har avlyst alle førerprøver fram til 13. april – 78 rammet i Tromsø

Som følge av koronaepidemien har Statens vegvesen avlyst alle førerprøver frem til 13. april. I Tromsø har det resultert i at 78 personer har mistet muligheten til å ta lappen enn så lenge.

AVLYST: Som følge av korona-utbruddet har vegvesenet avlyst en lang rekke oppkjøringer i Tromsø.  Foto: Gorm Kallestad

nyheter

Alle trafikkstasjonene til vegvesenet holder stengt. Derfor er det heller ikke mulighet til å ta teoriprøven for kommende bilførere. Ifølge Heidi-Kristin Herbst, seksjonsleder for Trafikk og kjøretøy i Nord-Norge, jobber de med en løsning som skal være rettferdig for dem som får avbestilt oppkjøringen.

– For øyeblikket får man ikke bestille nye timer. Det er for at det skal være mest mulig rettferdig for dem som blir avbestilt. Vi jobber med en plan for hvordan de som avbestilles skal prioriteres når vi åpner for bestilling av nye timer igjen, sier Herbst.

Dersom myndighetene skulle bestemme at koronatiltakene som er iverksatt skal vare lener, kan det resultere i flere avlyste prøver. Når det vil bli åpnet for nye bestillinger igjen er uvisst.

– Vi jobber nå med å få på plass en plan for oppstart som er mer eller mindre uavhengig av når oppstarten faktisk blir, forteller Herbst.


Skiltmaler maler gratis på butikkvinduer: – Vi skal jo ha et sentrum når dette er over også

I de kommende dagene vil man se emneknaggen #handlelokalt på et økende antall butikkvinduer i sentrum. Skiltmaler Kristian Gundersen (36) er initiativtaker til prosjektet.


– Ikke alle kunne blitt gjennomført

Avlysningene skjedde først 18. mars og ble forlenget i tråd med myndighetenes tiltak forrige uke. De 78 som er rammet i Tromsø er altså de som hadde bestilt førerprøve mellom 18. mars og 13. april.

– Av disse prøvene er det nok ikke alle som reelt sett ville kunnet blitt gjennomført direkte ved en tidligere oppstart – rett og slett fordi prøver blir bestilt før kandidatene faktisk er ferdig med all nødvendig opplæring, sier Herbst.

– Tar det veldig bra

Ifølge Ørjan Jensen Ervik, daglig leder hos Skills Trafikkskole, tar de som har opplevd å få oppkjøringen avbestilt det greit.

– Flere av våre elever er rammet av det, noe som selvfølgelig er leit for dem. Men alle tar det veldig bra, uten sure miner. Det virker som de fleste av oss forstår alvoret i situasjonen og har forståelse for at alle må ta sin del av dugnaden, forteller Ervik.


Tromsø kan beholde «Søring-karantene» etter krisemøte i regjeringen

Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke innføre juridisk bindende nasjonale smittevernregler. Det står klart etter at representanter for regjeringen har vært i krisemøte med representanter for helsemyndigheter, næringslivet og arbeidstakerorganisasjoner.


Permitteringer i kjøreskolen

Som følge av regjeringens tiltak for å begrense smitten av koronaviruset har kjøreskolene måttet stenge dørene. Det betyr permitteringer for de ansatte.

-Alle de ansatte er permittert. Det blir spennende å følge med på hva som skjer fremover. Selvfølgelig håper jeg det er over så fort som mulig, men personlig tror jeg vi må holde stengt en god stund lenger. Det er viktig at man ikke går tilbake til normalen før man er sikker på at viruset ikke vil blåse opp igjen, mener Ervik.

– Klarer oss en god stund

Selv om alle ansatte er permittert og driften har stanset, vil Skills Trafikkskole klare seg enn så lenge, ifølge Ervik.

– Vi har kutta det vi kan, så det er en stund til situasjonen blir kritisk for vår del. Vi må bare tære på det vi har. Selvfølgelig er det kjedelig å se på at penger blør ut, men vi står i det. Om dette skulle drøye ut mot høsten vil vi måtte gjøre grep, men vi har spart opp penger så vi klarer oss en god stund, sier han.


Kommentaren

Hjemmekontortyper – der har du folk

– Hilde? Hilde, er du der? – Sorry, jeg måtte bare mate katten. Vel, det jeg ville frem til, var …