Espen Renø Svendsen fra Tromsø skulle klage litt om snømengde til dama – nå har videoen gått viralt

Espen Renø Svendsen skulle sende en såkalt videohilsen til samboeren for å klage sin nød. I skrivende stund har videoen hatt 106.000 visninger på Facebook, og den har blitt delt av over 2.000 personer.

Se Espen Renø Svendsens hysteriske videohilsen til samboeren.

nyheter

«Se på den forbainna mainnskiten her. Se på den verandaen her! Æ måkka den verandaen her for to daga sia og no har det snedd 55 centimeter på fuckings to daga. Og der står naboen og kaster sneball. Vi har faen mæ korona og permitteringer og NAV og last opp vedlegget ditt her og du har ikkje fylt ut CVen din, du må laste inn ny CV, og unga hjemme som har hjemmeskole og den ene er faen ikkje på skolen en gang, ho e i barnehagen, så ho har helt andre behov... »

Slik begynner den småhissige, humoristiske tiraden til Espen Renø Svendsen.

– Vi står i en internasjonal krise som påvirker helt inn på kjøkkenet til alle, og vi står i en helt ny situasjon hvor mange faktorer jobber mot deg på privat plan. Vi har fått kastet en million småting i fanget over natta, småting vi ikke ante eksisterte for uker siden. Jeg jobber hjemmefra med to unger hjemme, vi har full hjemmeskole og hjemmebarnehage hele døgnet. Og så topper det seg med småting, som for eksempel at det har snødd ekstreme mengder på min balkong.

Å BJUDA PÅ LITT: Da Espen Renø Svendsen oppdaget naboen, dro han på litt ekstra. – Man må jo bjuda litt på med det man kan i disse tider.  Foto: Jørn Myreng

Ikke et planlagt stunt

Da Svendsen gikk ut på verandaen utenfor soverommet for å filme snømengden, var det for å sende en video til samboeren. To dager tidligere hadde han nemlig endelig tatt mot til seg og måkket verandaen som ellers ikke blir måkket. Nå var verandaen høy av snø igjen.


Send oss bildene dine!

Bor du i Tromsøs verste «snyhåll»?

Er det som en gang var en vakker utsikt mot naboens røde vegg, nå en snøskavl som presser kvelende mot soveromsvinduet?


– Det var overhodet ikke et planlagt stunt, men jeg tenkte at jeg skulle sende en morsom video til dama mi som var på jobb og kjefte litt. Hun er såkalt kritisk infrastruktur. Midt i videoen oppdaget jeg at naboen også var ute og måkket snø, og da fikk jeg plutselig et publikum og dro derfor på litt ekstra. Man må jo bjuda litt på med det man kan i disse tider.

«Nå rabler det for meg»

Svendsen arbeider som kreativ leder i Bladet Nordlys, en jobb han er halvt permittert fra nå på grunn av koronasituasjonen. I tillegg er han improskuespiller for improgruppene Gratis øl og Billig brus.


Tromsøværinger er blant bilistene som bruker mest piggdekk

Andelen bilister som velger piggfritt ligger på over 85 prosent flere steder i landet. I Tromsø kommune er det kun 17 prosent som kjører på piggfrie dekk, det samme som fjoråret.


– Impro handler om å lytte til impulsene som kommer, så da jeg kjente at «nå rabler det for meg», kjørte jeg på med følelsen for å være morsom. Grunnen til at det blir morsomt er jo gjenkjennelseseffekten. It's funny cause it's true. Jeg forsøkte å ikke gå i den nedsnødde nordlending-fella, men heller være en slags representant for alle småbarnsforeldre som har fått kastet en million ekstraoppgaver i fanget over natta. Jeg er ikke bare en sint nordlending – jeg er en sint medborger i verdenssamfunnet.

Gått viralt

I skrivende stund har videoen hatt 106.000 visninger på Facebook, og den har blitt delt av over 2.000 personer. Svendsen har fått forespørsel om å oversette videoen til andre språk, og det renner inn meldinger fra venner og bekjente. En kompis av Svendsen, som ikke hadde fått med seg videoen på Twitter og Facebook, fikk videoen tilsendt fra en venn i USA som spurte om han kjente til området videoen var tatt.


Midt i cellegiftbehandlingen holder Lasse (49) karrieren gående på Facebook: – Vi frilansmusikere har ikke mange rettigheter

To dager etter siste cellegiftbehandling er Lasse Ingebrigtsen onsdag klar for en ny, direktesendt konsert fra stua hjemme.


– Jeg tror ikke jeg har tid til å begynne å oversette videoen, men det er morsomt at videoen har gått viralt og kan spre litt fliring. Det morsomste til nå er kanskje at videoen har blitt retweetet av Jan Åge Fjørtoft. Det er gøy.