Kirkene er stengt i påska – nå får hele landet muligheten til å følge gudstjenestene i Domkirka på TV

Gudstjenestene i kirka skal vises for hele landet i påska.

Påske-gudstjenestene til Tromsø Domkirke skal vises på NRK.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

På grunn av faren for koronasmitte, vil ikke kirkene være åpne for publikum i påsken. Derfor vil gudstjenestene gjennom høytiden kun være tilgjengelig gjennom radio, tv og internett.

I en pressemelding skriver Kirken i Tromsø at flere av gudstjenestene ved Tromsø Domkirke skal direktesendes på NRK.


Kirkene innfører smitteverntiltak

Håndhilsning blir forbudt, og nattverdsoblatene skal ikke legges på leppene til de troende i Den katolske kirke i Norge.


«Lenge før koronaviruset snudde samfunnet på hodet, hadde NRK avtalt med Tromsø domkirke at deres gudstjenester på palmesøndag, langfredag og første påskedag skulle overføres på radio og fjernsyn», står det i pressemeldingen.

På grunn av faren for smitte skal gudstjenestene gjennomføres uten menigheten, men med kameraene fra NRK til stedet.

– Vi er ydmyke foran denne oppgaven. Å lede TV-gudstjenester er alltid noe spesielt. Når dette faktisk blir en erstatning for kirkegangen for svært mange denne påsken, blir oppgaven desto større, sier sogneprest Domkirken, Kjell Y. Riise, i pressemeldingen.

NRK: Sokneprest Kjell Y. Riise ser fram til å kringkaste gudstjenestene fra Domkirka til hele landet. Han skal lede gudstjenesten på langfredag.  Foto: Ronald Johansen

Retter opp mangler etter Kirkeparken-fornyelse

Den universelle utformingen i gågata og Kirkeparken må utbedres på grunn av mangler ved trapper og ramper.


Siden kirka må redusere antallet mennesker til stedet, har de vært nødt til å planlegge gudstjenestene litt annerledes.

– Musikken er en viktig del av disse gudstjenestene. At vi må redusere antallet som kan være til stede i kirken så sterkt, gjør at vi bare kan ha få musikere til stede. Domkantor Hijoo Moon har heldigvis funnet et knippe gode musikere som bidrar, sier Riise i pressemeldingen.