7 av 10 NHO-bedrifter i Troms og Finnmark har permittert ansatte

Situasjonen er dyster for flertallet av NHO-bedriftene, som følge av korona-krisen.
nyheter

NHOs ferske medlemsundersøkelse i Troms og Finnmark viser en fortsatt øking i permitteringer, og stor frykt for konkurser.


Sju av ti reiselivsbedrifter har stengt som følge av koronakrisen

Reiselivsbransjen er blant dem som er hardest rammet av koronakrisen. Sju av ti reiselivsbedrifter har måttet stenge, ifølge en undersøkelse fra NHO reiseliv.


– Alle næringer og nær alle bedrifter – 88 prosent av respondentene i vår region – har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av ordre som følge av koronaviruset, uttaler regiondirektør Målfrid Baik i en pressemelding fra NHO fredag.

Bildet er fremdeles meget dystert, og situasjonen til bedriftene er kritisk, ifølge regiondirektøren.

– Det er flest bedrifter i Troms og Finnmark (33 prosent) i landet som frykter konkurs). Så her må vi virkelig fortsette med å kjempe for bedriftene og at flest mulig har en jobb å gå til etter krisa. Vi skal gjøre det vi kan for at krisetiltakene blir så gode som mulig, enten det er kontanthjelpen som kommer fredag, eller annet, uttaler Baik.


NHO: – Kompensasjonsordningen vil redde titusenvis av arbeidsplasser

NHO Service og Handel er godt fornøyd med regjeringens kompensasjonsordning for bedriftene.


Dette er nøkkeltallene fra torsdagens spørreundersøkelse blant NHOs medlemmer:

  • 69 prosent har gjennomført permitteringer (64 prosent forrige uke). Og fortsatt sier 73 prosent at det kan bli aktuelt å permittere ansatte om kort tid mot 77 prosent forrige uke.
  • 3 prosent har gjennomført oppsigelser, mens 13 prosent har planer om oppsigelser, de samme tallene som forrige uke.
  • 1 av 3 bedrifter (33 prosent) opplever en reell risiko for konkurs mot 36 prosent forrige uke.
  • 34 prosent mangler penger til å betale regninger som forfaller om kort tid som følge av koronaviruset (36 prosent i forrige uke).
  • 88 prosent har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av ordre som følge av koronaviruset. Enda litt høyere enn forrige ukes 87 prosent.

Fylket lanserer egen koronapakke rettet mot det lokale næringslivet

Fylkesrådet i Troms og Finnmark lanserte tirsdag en egen, regional krisepakke for å støtte regionalt næringsliv nå i korona-krisen.