Ordføreren inviterer til «barnas spørretime». Opplever at mange barn har tanker de ikke tør spørre om

Fredag formiddag kan alle barn og unge i Tromsø få svar direkte fra kommuneledelsen, og seansen direktesendes på kommunens nettsider.

SPØRRETIME FOR DE YNGSTE: Gunnar Wilhelmsen og Kari Henriksen svarer på spørsmål fra Tromsøs barn og unge fredag formiddag.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Klokka 11.00 stiller kommunen opp til spørretime for den yngste delen av byens befolkning. Kommunikasjonssjef Pål Jakobsen blir «programleder» for direktesendinga, som etter planen vil vare i 45 minutter.

– Vi har allerede fått inn over hundre spørsmål, og skal få besvart så mange som mulig, sier Jakobsen.


Tråkker rekordmange skiløyper til påsken

Barnehagene holder åpen i påsken for barn av dem som jobber i virksomheter som regnes som kritiske samfunnsfunksjoner. I tillegg er det tråkket rekordmange skiløyper.


Tør ikke spørre foreldre

Ordfører Gunnar Wilhelmsen, oppvekst- og utdanningsdirektør Kari Henriksen og helsesykepleier Astrid Johanne Turpeinen skal svare på alt byens barn og unge måtte lure på.

– Unger lurer på når korona-situasjonen går over. Når de kan dra på butikken, besøke flere av vennene sine, og begynne på skolen igjen, sier Jakobsen.

«PROGRAMLEDER»: Kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, Pål Jakobsen, skal koordinere spørsmålene fra Tromsøs barn og unge.   Foto: Tom Benjaminsen

Han påpeker at mange barn og unge har tanker de ikke tør, eller ønsker, å spørre foreldre eller læreren om.

– Noen lurer på om viruset er farlig, andre om permitteringer og foreldrenes jobbsituasjon.


Barn med foresatte i kritiske stillinger får SFO- og barnehagetilbud i påsken

Tromsø kommune iverksetter et SFO- og barnehagetilbud i påsken for elever med foreldre i samfunnskritiske roller.


– En god samfunnsfagtime

Spørretimen fra Rådhusets provisoriske TV-studio blir sendt direkte på kommunens nettsider. Jakobsen gjort skolene oppmerksom på spørretimen, og omtaler seansen som «en god samfunnsfagtime».

– Vi har en ordfører som er veldig opptatt av barn og unge, og gjerne svarer på spørsmål fra dem, mens Kari og Astrid er vant til dette i det daglige, sier Jakobsen – som fortsatt oppfordrer unge til å sende inn sine spørsmål til kommunen.


-  Jeg vet at skoler allerede har rykket ut fordi man har hatt bekymring

Under onsdagens pressekonferanse satt Tromsø kommune nok en gang søkelyset på barn og unge.