Ordføreren om korona-epidemien: – Vi har ennå ikke nådd toppen, så vi kan ikke senke skuldrene

Ordfører Gunnar Wilhelmsen oppfordrer byens befolkning om å slappe av og kose seg i påska, men understreker at vi ennå ikke kan slappe av med tanke på rutiner for smittevern.

INFORMERTE: Ordfører Gunnar Wilhelmsen og kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen informerte på onsdagens pressekonferanse om korona-epidemien.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Per onsdag har kommunen 119 personer som er smittet av korona-viruset. Samtidig så er det 59 som er blitt friske fra virussmitte.


78 norske fagmiljøer vil forske på korona

78 fagmiljøer i Norge har svart på Forskningsrådets hasteutlysning på koronaviruset. 130 millioner kroner ligger i potten for slik forskning.


– Vi har ennå ikke nådd toppen av pandemien, så vi må fortsatt følge påleggene fra lokale og sentrale myndigheter om å holde avstand, vaske hendene og på andre måter hindre smittespredning, sier Wilhelmsen.

Fortsatt tidlig fase

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen sier at vi fortsatt er i en tidlig fase av epidemien.

– Vi forventer fortsatt en økning av antall smittede, så vi må fortsatt overholde retningslinjene med eksempelvis sosial distansering, sier hun.


Lærere slitne etter tre uker med hjemmeskole

På ett døgns varsel måtte alle landets lærere hive seg rundt og bli digitale hjemmeundervisere. Erfaringen viser at mange jobber mye mer enn vanlig.


Det siste døgnet er det registrert to nye smittetilfeller av covid-19, sier hun.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen oppfordrer tromsøværingene om like fullt å nyte påsken – selv om den blir svært annerledes enn vanlig.

Mange tilbud til påskeferierende

– Det blir en veldig spesiell påske, og mye av de vi er vant til å gjøre må vi gjøre annerledes, sier han.

Istedenfor å reise bort – som mange gjør i løpet av påsken – anbefaler ordføreren å bruke Tromsø og nærmiljøet rundt byen til å feire påskehøytiden.

– Kommunen har tråkket flere skiløyper enn noensinne som vi kan ta i bruk, sier han.

Om man heller holder seg i byen finnes det en rekke alternativer for både unge og gamle.

– Tvibit har mange digitale opplevelser som man kan delta i, og TIFF inviterer til drive in-kino. Dessuten har kirken tilbud til dem som ønsker det, sier Wilhelmsen.

Rettet informasjon til minoriteter

Nasra Ali Omar, rådgiver for integrering i kommunen, forteller at kommunen de siste dagene har intensivert arbeidet med å informere byens minoritetsmiljøer om hvilke tiltak kommunen har satt til verks, og hvordan innbyggerne bør opptre for å hindre smittespredning.

– Vi har oversatt en god del informasjonsmateriale til ulike språk, og vi har også begynt å dubbe pressekonferansene slik at man kan følge med på dem, sier Omar.