Påskekonsert fra Elverhøy kirke ble strømmet på nett – se opptaket her

Koronatiltak førte til at de tradisjonelle påskekonsertene måtte avlyses. Arktisk Filharmoni strømmet derfor konsert på nett.

KONSERT I TOM KIRKE: Brynjar Lien Schulerud, Yuko Kawami, Heidi Schulerud Bilsbak og Håvard Roos Bilsbak fra Arktisk Filharmoni fremførte Haydns «Jesu 7 siste ord på korset» i Elverhøy kirke.  Foto: Arktisk Filharmoni

nyheter

Siden koronatiltakene fra myndighetene legger begrensninger på kulturelle arrangementer er det flere som har fremført musikk og annet på nettet. I påsken måtte også Arktisk Filharmoni tenke nytt og valgte å fremføre Haydns «Jesu 7 siste ord på korset» på egne nettsider og Facebook.

Klokken 18 fredag satte fire musikere i gang fremførelsen i Elverhøy kirke.

Se konserten i opptak her.

Leste nye tekster

I tillegg til musikken ble det lest nye tekster fra sametingspresident Aili Keskitalo, president Robert Mood i Norges Røde Kors, sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen, jurist Anine Kierulf, prest Siv Limstrand, biskop emeritus Tor Berger Jørgensen og prest Kjell Yngve Riise.

Musikken ble fremført i Elverøy kirke, mens tekstene ble lest inn fra ulike steder i landet.