Per-Willy Amundsen (Frp) går for gjenvalg – men røper at én ting holdt på å knekke motivasjonen hans

Å sitte i regjering med Høyre, Venstre og KrF holdt på å ta fra ham motivasjonen – men da de gikk ut av regjering ble det en «ny vår» for Frp, forteller Amundsen.

Tidl. justisminister Per Willy Amundsen (Frp) går for gjenvalg til Stortinget. Her ser vi en svært fornøyd Amundsen, når han tatt i sammenheng med da det ble klart at Mulla Krekar kunne sendes til Italia. Foto: Gisle Oddstad, VG  Foto: Gisle Oddstad

nyheter

Troms Frps Per-Willy Amundsen ønsker fire nye år på Stortinget. Det har han meddelt Troms Frps nominasjonskomité.

– Jeg har bedt om fornyet tillit, og motivasjonen min er på topp. Jeg må innrømme at siste fase i regjering var tungt. Da tenkte jeg oppriktig og nøye gjennom om vi kunne fortsette. Motivasjonen var ikke på topp, og jeg opplevde at vi tapte mange politiske saker i regjering. Det er heller ikke noen stor hemmelighet at hele grunnfjellet i Troms og Finnmark Frp var lei hele regjeringssituasjonen.


Fylkesnes (SV) vil fortsette på Stortinget: – Kan ikke gi meg før vi vinner skikkelig

I fjor ble han valgt til å gå inn i partiets ledelse, nå ber han om gjenvalg til Stortinget for å kjempe for hav og tog til nord.


Men så, i januar, endret ting seg raskt.

– Nå er det en ny vår for Frp. Vi får plutselig drive reell politikk i Stortinget, og får gjennomslag enten hos regjeringa eller sammen med SV og Ap. Vi har ingen behov for å beskytte regjeringa for enhver pris. Nå kan vi gjøre en forskjell, og det motiverer voldsomt, sier den tidligere justisministeren.

Løftet nordnorske saker

Han mener Vestlandet har fått altfor mye særbehandling av regjeringa, og er fornøyd med at flere saker som er viktig for Nord-Norge er satt på agendaen.


Forsvarsministeren ønsker ikke gjenvalg til Stortinget – åpner for comeback i lokalpolitikken

I starten av sin nasjonale politikerkarriere ble Frank Bakke-Jensen (H) titulert som «den nye Erling Norvik». Nå er det klart at Finnmarkspolitikeren ikke returnerer til Stortinget etter valget – men han fortsetter gjerne som statsråd, så lenge Erna vil ha ham.


– Alt fra liberalisering av skuterkjøring til at Nord-Norgebanen virkelig er satt på agendaen. I sistnevnte sak har vi fått stort gjennomslag fra nord inn i partigruppa, og derav også på Stortinget, sier han, og trekker også fram at ny E8 til Tromsø skal fullfinansieres bompengefritt.

– Kan aldri flytte fra Harstad

Amundsen har familie sørpå, men bedyrer at han er en ekte harstadværing – og at han skal tilbake til Harstad permanent når han er ferdig på Stortinget.


Sandra Borch (Sp) går for en ny periode på Stortinget

Dersom partiet gir henne fornyet tillit, er Borch klar for nye fire år på Stortinget.


– Jeg er mye hjemme i Harstad, og vi har hus, en ordentlig enebolig der. Det er ikke noen postboks eller liten hybel. Jeg er bosatt i Harstad, skatter til Harstad og er innbygger i byen. Samtidig innebærer det å være stortingspolitiker å være mye på reise, og mye i Oslo.


Kent Gudmundsen ber om gjenvalg fra Høyre - men tar sjølkritikk

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen ber om tillit til fire nye år på Stortinget fra sitt hjemfylke.


– Men når jeg en gang er ferdig på Stortinget, så er det i Harstad jeg skal slå meg til ro. For jeg kan aldri flytte fra Harstad. Det går ikke, slår han bestemt fast.