En av fire bedrifter i Troms og Finnmark frykter kroken på døra

26 prosent av bedriftene i Troms og Finnmark vurderer det som en reell risiko å gå konkurs som følge av koronaviruset.

FRA KRISEPAKKE TIL GJENREISNING: Regionsdirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, mener det nå blir viktig å få til et taktskifte fra krisepakke til gjenreisning for næringslivet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Dette kommer fram i en medlemsundersøkelse gjort av NHO denne uken.


Andreas jobber 12 timer dagen under korona-krisen

Malere og arbeidere må jobbe overtid mens kolleger er i korona-karantene. - Vi har mangel på folk, sier maler Andreas Wilhelmsen.


– Det er også bekymringsverdig at omsetningssvikten som er på 78 prosent sammenlignet med fjoråret. Nå blir det viktig å få til et taktskifte fra krisepakke til gjenreisning, sier regiondirektøren i NHO Arktis Målfrid Baik.


«Søringkarantene» påfører arbeidere overtid og doble skift

Arbeiderne måtte jobbe overtid med ti-timers arbeidsdager og doble skift da søring-karantenen rammet byggingen av studentboliger i Tromsø.


Hvilke tiltak hjelper mest

Bedriftene ble også spurt om hvilke tiltak fra myndighetene som hjelper dem mest. Her er svarene fra respondentene i Troms og Finnmark:

  • 55 prosent svarer at redusert arbeidsgiverperiode for permittering (55%) og for syke- og omsorgspenger (39%) i stor grad har vært til hjelp for bedriften.
  • 24 prosent mener kompensasjonsordningen i stor grad vil hjelpe dem. På landsbasis treffer denne særlig godt for service og handel (39 %), reiseliv (36 %) og luftfart (40 %).
  • Garantilån er det tiltaket som færrest mener er til god hjelp. Kun 6 prosent mener dette er et godt tiltak.

Dette er de dystre ledighetstallene

Nesten 60 prosent av de ansatte i hotellnæringa i Tromsø er permittert. Ingen i det offentlige. Her er hele listen: