Sjekk hvilken kongelig høyhet Linn pratet med

Høst frisørs daglige leder, Linn Veronica Hansen, snakket med kronprins Haakon om utfordringene og mulighetene fremover som følge av koronasituasjonen.

UNIK MULIGHET: Linn Veronica Hansen prater her med kronprins Haakon og to andre bedrifter i Norge. 

nyheter

Tirsdag formiddag hadde kronprins Haakon en videokonferanse med tre bedrifter som er rammet av koronakrisen.

En av dem som fikk muligheten til å prate med den kongelige høyheten var Linn Veronica Hansen, daglig leder for frisørsalongen Høst frisør i Storgata.

I fem-seks minutter hadde hun et kort foredrag om hvordan det står til med salongen hennes, før kronprinsen og bedriftslederne pratet uformelt om utfordringer, løsninger og fremtidsutsiktene.


Har opplevd nedgang i reisende på 80-90 prosent – slik påvirker koronatiltakene kollektivtransporten

Etter en måned med koronatiltak fra myndighetene har kollektivtransporten fått merke på passasjerenes fravær.


iTromsø møtte opp noen minutter før videokonferansen gikk i gang.

KRONPRINSEN: Her prater Kronprins Haakon med de ulike bedriftene, blant annet Høst Frisør i Tromsø.  Foto: Maren Kvikshaug, Det kongelige hoff.

I forkant var Hansen svært nervøs, der hun gjorde sine siste forberedelser før møtet gikk i gang. Etterpå var hun svært lettet og glad.

– Jeg hadde ikke trengt å grue meg. Det gikk jo helt fint, sier Hansen med et stort smil til iTromsø.

– Var du nervøs før det startet?
– Ja, det er klart at man er litt skjerpet foran en slik oppgave. Jeg visste heller ikke helt hvordan det kom til å bli, men han virker som en utrolig fin fyr som er lett å snakke med. Jeg ble avslappet med en gang, og de var veldig tydelig fra slottet at det skulle være en uformell tone.


Snart åpner frisørene igjen – denne salongen har over 40 dager ventetid

Skal du få deg en hårklipp til 17. mai? Da er du i trøbbel.


Takket ja umiddelbart

Hansen sitter i styret til Norsk Frisør og Velvære Forbund, som er under NHO. Slottet hadde kontaktet NHO, for å finne små- og store bedrifter spredt rundt om i Norge.

ÅPNER SNART SALONGEN: Linn Veronica Hansen åpner snart Høst Frisør igjen. 

– Da kom jeg inn fra Nord-Norge og fra vår bransje,

– Var du usikker om du skulle takke ja?
– Nei, jeg tenkte at dette måtte jeg si ja til med en gang, men etterpå tenkte jeg litt på hva jeg hadde hevet meg med på. Nå er jeg veldig glad for at jeg gjennomførte det, samtidig som det er en veldig fin mulighet å formidle hvor vi står, svarer hun.

Kan snart åpne salongen

I salongen er det kun hun av ansatte til stede i salongen, men om kun seks dager skal salongen fylles opp med både ansatte og kunder.

Det ser naturligvis Hansen fram til.

– Jeg gleder meg til å åpne igjen, og jeg tror det er viktig for samfunnet vårt at vi begynner å bevege oss tilbake. Det var aldri en tanke at hele samfunnet skulle være i "lockdown" til viruset forsvant, men det her er jo en strategi til at man kunne fått hjelp i helsevesenet hvis man skulle bli alvorlig syk av det. Nå er det viktig at vi bedrifter gjør gode vurderinger med tanke på smittevern, sier Hansen.

Bransjetiltakene er ennå ikke ferdig utarbeidet, men kommer om et par dager.


Utbyggingen av Tromsø lufthavn kan ryke: – Jeg håper det er noen kloke hoder som gjør gode prioriteringer

Avinors kutt i investeringer kan koste Tromsø utbyggingen av Tromsø lufthavn. Langnes-sjef Ivar Helsing Schrøen håper politikerne vil redde utbyggingen.


– Vi har fått indikasjoner på hvordan tiltakene vil være, blant annet at vi må ha én til to meter avstand mellom kundene. Det betyr at vi kan jobbe på annenhver arbeidsstasjon, slik at vi kan vi være cirka halvparten på jobb. Det blir også viktig med hygiene mellom hver kunde, blant annet med å desinfisere godt, sier Hansen.

iTromsø har tidligere omtalt hvor lang ventetid det er hos frisørene i byen. Det samme gjelder Høst frisør, som hver dag får nye bestillinger.

– Det er mange som er klar for å få en frisørtime, men det er med tungt hjerte å si til kundene at vi ikke har mulighet før om tre uker, sier Hansen.

Hansen tror det er viktig at hele samfunnet ikke slipper opp på smitteverntiltakene.

– Jeg tror mange er lei, men jeg tror man må være enda strengere på å holde seg hjemme hvis man har tegn til sykdom og være nøye med håndhygiene, sier den daglige lederen.