Gir 5 mill. for at de som ikke er i stand til å ta bussen skal få varer kjørt hjem

– Brukere av TT-kort fra fylkeskommunen, som ikke er i stand til å ta offentlig transport og handle på butikken selv, får nå mulighet til å få hjemkjørt varer med drosje, melder fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Nå kan brukere av TT-kort få kjørt varer hjem med drosjen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tilrettelagt transport (TT) er et tilbud om alternativ transport for personer som på grunn av nedsatt funksjonsevne eller sykdom, ikke kan bruke kollektivtransport. Fylkesrådet flytter fem millioner kroner fra skoleskyss og over til TT-brukere, slik at de for eksempel kan få fraktet matvarer hjem, melder fylkesrådet i en pressemelding.


Edith (83) måtte selv betale for seks mils taxitur til avlastningshjem i Ullsfjord

Edith Nyvoll (83) mener hun burde fått reise med Pasientreiser, men endte med å tømme TT-kortet og betale av egen lomme.


– Mange av disse brukerne er i risikogruppen for covid-19 – og vi anser at det er tryggere og enklere at de får kjørt varene hjem, sier fylkesråden i pressemeldingen.

Hjelp til drosjenæringa

Samtidig mener Hansen at tiltaket er en håndsrekning til drosjenæringa.

– Drosjenæringen er spesielt hardt rammet av koronakrisen. Jeg har stor forståelse av situasjonen deres. Aktiviteten i samfunnet generelt er drastisk redusert, folk holder seg hjemme, skoleskyss har stoppet opp og turer til flyplasser og hurtigbåtkaier er det minimalt med. Mange har ikke andre alternativer om de plutselig må oppsøke lege, eller gjøre andre viktige gjøremål. Vi ser derfor på andre tiltak til næringen, som hjelpetiltak til operatører som sliter, sier Hansen.